Hudsonjoen lentäjäsankari Sully joutui piinatuksi vaikka pelasti 155 henkeä – vai joutuiko?

Clint Eastwoodin tyyliin sankarin rooli ei ole aina ruusuinen, eikä poikkeusta tee myöskään hänen seuraava elokuvansa Sully.

Elokuva valottaa tapahtumia vuoden 2009 tapahtuneen lentokoneonnettomuuden jälkeen. Kyseisessä tapauksessa sankarillinen kapteeni Chesley ”Sully” Sullenberger pelasti 155 ihmisen hengen tekemällä onnistuneen pakkolaskun New Yorkin Hudsonjokeen.

Maailma nosti Sullenbergerin välittömästi sankarikseen. Kulisseissa asiat eivät kuitenkaan väitetysti olleet kovinkaan auvoisia, sillä hän joutui byrokratian hampaisiin.

– Tarina kumpuaa omista kokemuksistani ja heijastaa niitä haasteita, joita koin ja jotka onnistuneesti läpäisin, sekä lennolla, että lennon jälkeen, Sullenberger kuvaili.

– Olin mukana elokuvan kehittämisessä ja olen innoissani, että sen tuo valkokaankaalle mestariohjaaja Clint Eastwood, pääosissa Tom Hanks, Sullenberger hehkutti.

New York Post väittää, että Sullyn kohtalo lennon jälkeen ei olisi kuitenkaan ollut niin kamala, kuin mitä tuleva elokuva antaa ymmärtää – mutta täytyyhän sitä draamaa saada jotenkin aikaiseksi.

Elokuva saa Yhdysvaltain ensi-iltansa 9. syyskuuta.

Kuva: Captain Phillips

Lähde: New York Post

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut