Huippuohjaaja joutui taistelemaan saadakseen pitää naispäähenkilönsä – rahoittajat halusivat miehen

Incendies, Vangitut ja Enemy -elokuvat ohjannut Denis Villeneuve odottelee parhaillaan Cannesiin valitun Sicario-elokuvansa ensi-iltaa. Villeneuve tuntuu itse olevan hyvinkin tyytyväinen elokuvaan.

”Se on paras elokuvani tähän menneesä. Se on kokonsa puolesta kaikista kunnianhimoisin. Ja se on myös elokuvistani helpoimmin lähestyttävä.”

Vaikka elokuvan päärooleissa nähdään Emily Blunt, Josh Brolin ja Benicio Del Toro, ei rahoituksen saaminen kasaan ollut aivan helppo nakki. Villeneuve joutui taistelemaan rahoittajien kanssa saadakseen pitää elokuvan päähenkilön naisena. Rahoittajat halusivat nimittäin, että hahmo kirjoitettaisiin uudelleen mieheksi.

”Ei ole helppoa saada elokuvaa tehdyksi, jos päähenkilö on nainen. Tekemiseen on vähemmän rahaa ja ihmiset ovat varuillaan. On erittäin surullista, että asiat ovat vielä tänäkin päivänä sillä tavalla”, Villeneuve sanoo.

”Se on naurettavaa, ja tämä elokuva näyttää sen asenteen olevan vanhanaikaista.”

Sicario kertoo naispoliisista ja kahdesta Delta Force -sotilaasta, jotka ylittävät rajan Tucsonista Meksikoon napatakseen tunnetun huumepomon. Ylitettyään rajan, saa kolmikko kuitenkin huomata joutuneensa maailmaan, joka on paljon vaarallisempi ja turmeltuneempi kuin he odottivatkaan.

Kuva elokuvasta Incendies (2010).

Lähde: Montreal Gazette, The Guardian

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut