Huonoja uutisia kaikille Clerks-faneille

Muun muassa alkuperäisen Clerks – tiskirotat -elokuvan (1994) ohjannut Kevin Smith kertoo, että sarjan kolmannen osan kuvauksia joudutaan lykkäämään. Syynä on budjetti.

Smith (jota eräs Episodin toimituksessa pitää nerona) on kertonut Screen Dailylle, että indie-leffoista tunnettu Weinstein Company, joka omistaa elokuvasarjan oikeudet, on hylännyt jatko-osan. Smithin mukaan hänen kaavailemansa kuuden miljoonan dollarin budjetti oli Weinsteinin mielestä liian korkea. Yhtiö on edelleen valmis levittämään elokuvan, mutta sen tekemisen Smith saa maksaa omasta pussistaan.

Kulttisuosion saavuttaneen ensimmäinen Clerks -elokuvan tekeminen maksoi vain 230 000 dollaria, mutta jatko-osan (2006) tekemiseen kului jo viisi miljoonaa. Elokuva kuitenkin maksoi itsensä takaisin tuottamalla lippuluukuilla lähes 27 miljoonaa dollaria.

Smithin viimeisimmät elokuvat eivät ole olleet kaupallisia menestyksiä. Vuonna 2011 ilmestynyt kauhutoimintaelokuva Red State maksoi neljä miljoonaa, mutta keräsi vain miljoonan lipputulot. Bruce Willisin ja Tracy Morganin tähdittämä Pari kyttää (2010) tuotti voittoa, mutta sai kriitikoilta erittäin nihkeän vastaanoton.

Smithin uusin kauhuelokuva Tusk saa ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Variety

(Episodi/JA)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut