Ian McKellenistä tehdään dokumentti – hyvästä syystä

Näyttelijälegenda kiinnostaa ympäri maailmaa.

Taru sormusten herrasta ja X-Men -elokuvien myötä maailman huulille noussut näyttelijä, sir Ian McKellen saa dokumenttielokuvansa. Mukana on tähden haastatteluja, yksityisiä valokuvia, sekä pätkiä näyttelijän pitkän uran varrelta erilaisista teatteri- ja elokuvarooleista.

Elokuvan ohjaaja Joe Stephenson kertoo miksi McKellen: Playing the Part dokumenttia tarvitaan: ”Koko elokuvakävijöiden sukupolvelle Ian on Gandalf ja Magneto, mutta meillä on mahdollisuus näyttää heille hänen uskomaton ja inspiroiva matkansa vaatimattomasta lapsuudestaan Pohjois-Englannista Tony-palkittuun tähteen näyttämölle, yhteen ensimmäisistä näyttelijöistä joka puhuu avoimesti seksuaalisuudestaan ja josta tulee kansainvälisesti tunnustettu kahden Oscarin ehdokas.”

McKellen sai Oscar-ehdokkuudet parhaasta miespääosasta vuoden 1998 elokuvasta Frankensteinin isä ja parhaasta miessivuosasta vuoden 2001 Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit. Seuraavaksi McKellen nähdään (tai kuullaan) ensi vuonna Disneyn näytellyssä versiossa elokuvasta Kaunotar ja hirviö.

Uutisesta kertoi Entertainment Weekly.

Kuva elokuvasta Mr. Holmes

Aiheeseen liittyvät jutut