Ikoninen tv-sarja Matlock käynnistetään uudelleen – sukupuoli vaihtoon

Meemeistäkin tuttu.

1.2.2023 07:01

Yksi tv:n ikimuistoisimmista lakidraamoista, Matlock, tulee taas. Vuosina 1986–1995 tehty sarja nojasi kuin höpsähtäneeltä vanhukselta vaikuttaneen puolustusasianajaja Matlockin pistämättömään kykyyn voittaa juttunsa. Nyt tämä alkujaan Dean Hargroven luoma sarja aiotaan käynnistää uudelleen.

Samaan tapaan kuin esim. Peter Falkista kasvoi yleisön silmissä Columbo-sarjan nimihahmo, myös Matlockin osa on henkilöitynyt vahvasti näyttelijä Andy Griffithiin. Uudessa versiossa Matlockina ei nähdä ketään ns. kevytsarjalaista, vaan maineikas näyttelijäkonkari Kathy Bates (Piina). Bates ei ole astumassa lakidraamojenkaan maailmaan noviisina, sillä hän on tähdittänyt mm. kahden kauden ajan Harryn lakia (Harry’s Law, 2011–2012).

Tulevaa Matlockia kirjoittaa Jennie Snyder Urman (Jane the Virgin). Bates toimii Urmanin ohella yhtenä sarjan tuottajista. Sarjan tilannut CBS aikoo tuoda ohjelmakartoille myös toisen lakidraaman, jolla on linkki menneeseen. Vastikään päättynyt Good Wife -sarjan spin-off The Good Fight saa jatkokseen sarjan nimeltä Elsbeth.

Elsbethin taustalla ovat kahta edellistä luomassa olleet Michelle ja Robert King. Omaperäisen asianajaja Elsbeth Tascionin osassa nähdään Carrie Preston, joka esitti hahmoa ensimmäisen kerran jo Good Wifessä vuonna 2010.

 

Lähteet: Deadline, Variety

Lisää luettavaa