Ikonisen Studio Ghiblin omistaja vaihtuu – Hayao Miyazakin poika ei halua johtaa yhtiötä

Luultavasti mikään ei tule muuttumaan. Puhutaan sen verran ikonisesta animaatiostudiosta.

21.9.2023 19:07

Legendaarinen ohjaaja Hayao Miyazaki palasi eläkkeeltä ja teki The Boy and the Heron -nimisen elokuvan. Ja vielä tämänkin jälkeen 82-vuotias Miyazaki haluaa tehdä vielä yhden elokuvan. Studio Ghiblin tulevaisuus on siis taattu ainakin näiden elokuvien osilta.

Mutta kun ajattelee, että Ghiblin tuottaja Toshio Suzuki on 75-vuotias, eikä Miyazakin poika Goro Miyazaki, animaattori itsekin, halua jatkaa Ghiblin johdossa yksin, niin on aika tehdä radikaaleja muutoksia.

Goro ei usko voivansa johtaa Ghiblia sen vaatimalla tavalla, joten hän haluaa muiden ihmisten nousevan sen johtoon. Ghiblin osake-enemmistö myydään siis Nippon Televisionille. Kauppojen jälkeen NTV:llä on 42,3 prosentin osake-enemmistö.

NTV oli ensimmäinen televisiokanava, joka esitti Ghiblin vuonna 1985 julkaistun Tuulen laakson Nausicaän. Sen jälkeen televisiokanava esitti kaikki Ghiblin tuotoksen Friday Road Show -nimisessä ohjelmassaan.

NTV toimi myös Kikin lähettipalvelun (1989) rahoittajana, sekä rahotti myös Ghibli Museumin pystytystä Mitakassa, Japanissa.

Alla The Boy and the Heronin traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa