Illalla tv:ssä: Huippuunsa viritettyä sukellusveneviihdettä – yhdysvaltalaiset poliitikot huolestuivat leffasta ja nolasivat itsensä

IMDb-arvosana on 7,5.

13.6.2024 06:00

Illan tv-viihteessä on Tom Clancyn kirjaan perustuva elokuva Punaisen lokakuun metsästys (1990).

CIA:n analyytikko saa erikoisen tehtävän, jota hänet lähetetään suorittamaan sukellusveneeseen. Huolta aiheuttaa neuvostoliittolainen sukellusvene. Kukaan ei tiedä, mitä aikeita sen komentajalla on.

Elokuvan tekijäkaarti on huippuluokkaa. Näyttelijöinä nähdään Sean Connery, Scott Glenn, James Earl Jones, Sam Neill ja Alec Baldwin. Ohjauksesta vastaa John McTiernan.

Connery valmistautui rooliinsa huolella. Hän vietti aikaa U.S.S. Puffer -sukellusveneessä ja hänelle annettiin tilapäisesti komentajan arvo. Hän sai jopa antaa käskyjä miehistölle.

Osa Yhdysvaltain kongressin jäsenistä puolestaan otti leffan liian tosissaan. He ottivat yhteyttä CIA:han ja vaativat tietää, miksi Neuvostoliitto on keksinyt ”telaketjuajon” ennen Yhdysvaltoja. Kyseinen voimanlähde on kuitenkin pelkkää fiktiota.

Punaisen lokakuun metsästys sai kriitikoilta enimmäkseen myönteisiä arvosteluja, ja se oli vuoden kuudenneksi tuottoisin yhdysvaltalainen elokuva. Se tuotti 122 miljoonaa dollaria Pohjois-Amerikassa ja yli 200 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 13.06.2024 klo 23.25, MTV Sub

Lue myös: Huippuarvioita saanut uusi 2. maailmansodan sarja on nyt katsottavana – ”Parhaita sarjoja suoratoistossa vuosiin” – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia