Illalla tv:ssä: Kuka on Linda Radlett?

Nuorten naisten vaaralliset fantasiat.

24.1.2022 16:01

Ennen kuin brittinäyttelijä Lily James nähdään minisarjassa Pam & Tommy povipommi Pamela Andersonina, hän ilmestyy ruutuihin ihastuttavan intohimoisena Linda Radlettina. Linda on periodisarja Rakkauden lumon (The Pursuit of Love) päähenkilö, yläluokkainen rasavilli, joka elää viime vuosisadan maailmansotien välisessä maailmassa.

Viime vuonna valmistunut Rakkauden lumo koostuu kolmesta jaksosta. Linda on etuoikeutettu nuori nainen, joka leikkii salaseuraa parhaan ystävänsä kanssa ja pitää vain hauskaa. Sitä jatkuu, kunnes hän tajuaa debytanttitanssiaisten pönöttävän tunnelman keskellä, että tarjolla on vain vanhoja ja ikävystyttäviä ukkoja.

Nuoren naisen rakkauselämä tuntuu hänestä olevan pilalla jo ennen kuin se on ehtinyt kunnolla alkaa. Mutta Linda päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja hakea itselleen sulhasen, jota hänen setänsä (Dominic West) ei tietenkään voi sietää.

Toisin kuin monissa muissa periodisarjoissa, Rakkauden lumossa elämää kuvataan mm. postikorttimaisin katkelmin. Niiden hauska asetelmallisuus tuo mieleen Wes Andersonin elokuvat. Toisaalta tekijöiden valitsemassa tyylissä on myös vaikutteita Sofia Coppolan Marie Antoinette -historiakuvauksesta. Siinä menneeseen yhdisteltiin kursailematta 2000-luvun popkulttuuria. Jos Lindan tarina ei sisällöllisesti olekaan kovin poikkeava tässä lajityypissä, erilainen kerrontatyyli piristää kokonaisuutta.

 

Rakkauden lumo Yle Tv1:llä maanantaisin 24.1.22 klo 19.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa