Illalla tv:ssä: Kun murhasta tuomittu palaa vanhoille kotikulmilleen

BBC

Kuka nyt on myrkyllinen?

Uusi tukka, vanhat vanhemmat, vanhat kotikulmat ja uusi työ, jos hyvin käy. 18 vuotta kiven sisässä lusinut Miri Matteson aikoo ns. palata elämään. Mutta kun koko kaupunki tietää, kuka hän on, se ei ole helppoa. Hän on se tyttö, joka murskasi ystävänsä hengiltä. Siksi hän on se nainen, jonka vanhempien postiluukkuun toimitetaan ulostetta ja työpaikan ikkunat särjetään.

Brittisarja Häkkilinnun paluun (Back to Life) perusidea ei välttämättä kuulosta hilpeältä, mutta siitä huolimatta kyse on komediasta. Tummalla huumoria sivelty sarja jatkuu tänään toisen tuotantokautensa jaksoin Ylen kanavilla.

Kuten ensimmäisellä kaudella, Miri yrittää aloittaa jälleen kerran alusta. Siihen kuvioon kuuluu uusi tukka, uusi työ ja viimein jonkun muun kuin hänen vanhempiensa asunto. Siellä on liian ahdasta, sillä Mirin äidin seksielämä on räjähtänyt käsiin. Pikaisella vilkaisulla sitä tuskin voi uskoa, sillä hänen isänsä on enemmän kiinnostunut kierrätyksestä ja maapallon pelastamisesta kuin petipuuhista.

Daisy Haggardin luoma Häkkilinnun paluu luottaa pikkusievään tyyliin kuin jokin prinsessatarina, joskaan sen hahmot eivät asu palatseissa. Osa Mirin ympärillä olevista hahmoista on vihassaan myrkyllisempiä kuin yksikään paha äitipuoli. Vangeistä kertovien sarjojen joukossa Häkkilinnun paluuta voisi verrata Orange is the New Blackiin, mutta sen tunnelmia Haggardin luomus ei toista. Se on selvästi eri sarja monella osa-alueella, minkä voi lukea isoksi eduksi.

Haggard itse näyttelee Mirin roolin. Hänen äitinsä osassa nähdään myös Sherlock Holmes -elokuvien Mrs. Hudsonia tulkinnut Geraldine James, ja isänsä osassa Richard Durden (mm. Charles Dickensin ihmemaa).

 

Häkkilinnun paluu Yle tv2:lla keskiviikkoisin alkaen 6.4.22 kahden jakson putkessa klo 22.05 ja molemmat kaudet myös Yle Areenassa.