Illalla tv:ssä: Kun vastassa on kylmäävä henkirikos, miksi paikalle lähetetään teinityttömäinen kyttäkaksikko?

Ulkonäkö saattaa pettää.

29.5.2022 19:00

Saksalaisdekkarien maailma on tunnetusti perin miehinen. Kielialueen rikossarjoissa Ketusta Syyttäjään vilisee jäyhiä jätkiä, joiden vapaa-aikaa tai perhe-elämää ei jäädä turhaan ihmettelemään. Miksi jäätäisiin, sillä ratkaistavana oleva rikos on kuitenkin joka kerta se seikka, joka katsojaa eniten kiinnostaa. Erikoisryhmä Potsdam (SOKO Potsdam) edustaa tällä saralla kuitenkin poikkeusta.

Brandenburgin poliisilaitoksen tehokaksikko (Caroline Erikson & Katrin Jaehne) voi vaikuttaa päälle päin kuin myöhäisteini-ikäiseltä opiskelijakaksikolta, kämppiksiltä, jotka välillä vain hengailevat kaupungilla. Kun autopesulinjastolta löytyy ammuttu mies tai puistosta kuristettu nainen, Luna Kunath ja Sophie Pohlmann ovat haukkana yksityiskohtien perässä ja määrätietoisia tavoitteissaan. Väärintekijän ei kannata yrittää heiltä karkuun, eivätkä valheet jää paljastumatta.

Erikoisryhmä Potsdamin hahmogalleriaan kuuluvat myös Lunan ja Sophien perheenjäsenet. Usein näihin liittyviä kohtauksia ei kuitenkaan ole sidottu oikein mitenkään käynnissä olevan tapauksen tutkintaan. Perhekuviot ovat vain kuin höystettä, joka keventää raakojen rikosten synkkää tunnelmaa ja toisaalta täyttää niitä minuutteja, joita muissa lajityypin sarjoissa käytetään varsinaiseen tutkintaan. Muuten sarja etenee jakso jaksolta perinteisellä kaavalla: Uhri nähdään vähän ennen kuolemaansa askareissaan, seuraavassa hetkessä jo kylmenneenä ja loppuaika kaivetaan Lunan ja Sophien kanssa tietoa vaikka hartiavoimin, jotta juttu saadaan pakettiin alle tunnissa.

Vuodesta 2018 vuoteen 2021 tuotettua Erikoisryhmä Potsdamia on edeltänyt mm. Erikoisryhmä Köln (SOKO Köln).

 

Erikoisryhmä Potsdam Yle tv1:llä sunnuntaisin alkaen 29.5.22 klo 19.45 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa