Illalla tv:ssä: Kuumasta äidistä vaaralliseksi huurupääksi

ROBERT VIGLASKY/JED BESSELL/Yle

Mikä sai nuoren naisen aivan sekaisin?

Tänä iltana tv:ssä piti käynnistyä vakoojien maailmaan sijoitettu jännityssarja Vievpoint – Valvovat silmät, mutta toisin kävi. Sen pääosaa näyttelevää Noel Clarkea on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta, eikä syytteiden raskauden takia sarjan esittämistä pidetty nyt hyvänä ajatuksena. Agenttijännityksen sijasta Yle pyöräyttää ruutuun toisen sarjauutuuden, joka on ensi sijassa näyttelijöidensä juhlaa.

Psykologiseksi trilleriksi kuvailtu Ihon alle (Too Close) antaa Emily Watsonin (Chernobyl, Pikku naisia) panna parastaan psykiatri Emma Robertsonina. Sen hän todella tekee empatiaa mutta myös suurta surumielisyyttä uhkuen. Kaksi pientä lasta takapenkillään Thelman ja Louisen tyylistä irtiottoa yrittäneen kuuman äidin, Connien, osassa revittelee Denise Gough (Juliet, Naked). Taiteellisesti lahjakas Connie tuntuu osaavan lukea Emmaa kuin avointa kirjaa, mutta hänestä itsestään on potilaana hankalampi tehdä selkoa.

Juuri Thelmasta ja Louisesta muistuttava ajokohtaus antaa kärkeen Ihon alle -sarjasta kuvan toiminnallisena ja tiheätahtisena. Harmi kyllä, pian alun jälkeen juonen eteneminen alkaa sakata, kun Emma ja Connie asetetaan neljän seinän sisään. Kolmen jakson kokonaisuus olisi ehkä ollut tiivistettävissä runsaan tunnin mittaiseksi tv-elokuvaksi. Jos katsot sarjaa putkeen Yle Areenasta, voit toki nauttia hyvästä näyttelijäntyöstä kolmen jakson verran, mutta juonen kannalta et menetä paljon, jos hyppäät toisen jakson yli kokonaan.

 

Ihon alle Yle tv1:llä sunnuntaisin 9.5.21 klo 21.50 ja Yle Areenassa.