Illalla tv:ssä: Legendojen rikoselokuva oli ristiriitainen tapaus – näyttelijä sanoi tarkoituksena olleen tehdä vain rahaa

IMDb-arvosana on 7,6.

10.4.2024 06:00

Illalla voi katsoa rikoselokuvan Kummisetä osa III (1990), joka on Kummisetä-trilogian kolmas ja viimeinen osa. Leffa päättää tarinan Michael Corleonesta, Corleonen perheen patriarkasta ja rikollisimperiumin pomosta.

Al Pacino palasi elokuvassa rooliinsa 16 vuotta osan kaksi ilmestymisen jälkeen. Ohjaajana nähdään Francis Ford Coppola. Elokuva ei silti ole tunnelmaltaan lainkaan samanlainen kuin kaksi ensimmäistä osaa.

Pacino näyttelee lähinnä itseään, eikä hän vaikuta enää lainkaan Michael Corleonelta. Toki asiaa voisi perustella sillä, että vuodet ovat tehneet tehtävänsä, mutta silti muutos tuntuu suurelta.

Tarinassa Corleone on pääsemässä irti mafiamenneisyydestään ja pyrkii kohti laillisia bisneksiä. Mutkia matkaan tuo Andy Garcian esittämä veljenpoika, joka rakastuu Corleonen tyttäreen. Muutenkaan hän ei ole parasta vävypoika-ainesta.

Kyseessä ei ole huono elokuva, mutta se jää kahden ensimmäisen osan varjoon. Näyttelijä Robert Duvall jättäytyi elokuvasta pois, koska ei suostunut huomattavasti huonompaan palkkatarjoukseen verrattuna Pacinoon. Hän perusteli toimiaan jälkeenpäin sillä, että ainut syy tehdä Kummisedälle jatko-osa kaikkien näiden vuosien jälkeen on raha.

Elokuva on myös Viaplayssa ja MTV Katsomo Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 10.04.2024 klo 23.10, MTV Sub

Lue myös: Nyt SkyShowtimessa: Eroottinen neo-noir-trilleri – vuoden 1989 leffassa etsitään sarjamurhaajaa – Episodi.fi

Lähde: FarOutMagazine

Lisää luettavaa