Illalla tv:ssä: Mätä poliisijohtaja ja hänen poikansa

Rikossarja Bancroft jatkuu uusin jaksoin.

5.9.2020 20:31

Takataskussa murha, josta kollegoillakin on vain epäilyjä, ja edessä loistava tulevaisuus – jos siitä uhrauksiensa takia pystyy nauttimaan. Tästä tilanteesta alkaa brittisarja Bancroftin nimihenkilön tarina sarjan toisella tuotantokaudella.

Bancroft on poliisilaitoksen juhlittu keulakuva, rikosylitarkastaja, jonka kiiltokuvamainen olemus rapisee takahuoneissa kaksinaamaisen pelin myötä ja murenee entistä enemmän joka kerta, kun hän saapuu kotiin. Äitinä Elizabeth Bancroftille on suuri suru, kun oma poika on kääntänyt hänelle selkänsä, eikä huoli häneltä vähääkään apua, vaikka on itse pulassa. Nyt poikaa epäillään murhasta, sillä tämä on Bancroftin yllätykseksi jo lähes perheenjäsen äveriään Connorsin taloudessa, jota nyt ravistelee raaka kaksoismurha.

Bancroftin kakkoskauden asetelmassa on imua, mutta päähenkilön jääviys jätetään tutkinnan tiimellyksessä melkein kokonaan huomiotta. Vahvatahtoinen hahmo, oli hän mies tai nainen, tapaa tosielämässäkin saada haluamansa, mutta fiktiossa tällaisen seikan sivuuttaminen vaikuttaa liikaa tekijöiden lepsuilulta.

Neljään kohtalaisen tiivistempoiseen osaan pilkotun rikossarjan pääosaa näyttelee tuttu brittikasvo Sarah Parish. Häntä on tuskin voinut olla huomaamatta, jos on seurannut sellaisia sarjoja kuin esim. Broadchurch, The Collection – muotitalon salaisuus tai medialle naureskelevaa sarjaa Kyllä BBC hoitaa. Bancroftissa Parish tekee luotettavaa työtä. Rooli on kuin hänelle kirjoitettu, sillä se tarvitsee juuri sellaista äidillisen jämerää otetta kuin häneltä löytyy. Toisaalta hän osaa vaikuttaa sopivasti myös henkilöltä, jonka pokerikasvojen takana on jatkuvasti käynnissä radikaali kiehunta.

Bancroft Yle tv1:llä lauantaisin 5.9.20 klo 22.20 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa