Illalla tv:ssä: Menestyksekkään juristin isot valheet

Odotettua jatkoa saksalaissarjalle.

6.6.2021 19:30

Mikään ei voisi olla tämän paremmin: hulppea asunto, rakastava puoliso ja uusi, hyväpalkkainen työpaikka. Juristi Martinin (Christian Natter) some-tilit kertovat hänen unelmaelämästään. Eräänä päivänä vaimo (Karoline Teska) yhyttää hänet verissään ja nuhjuisena kaukana työpaikastaan. Juristiksi Martin jää tilanteessa vähäsanaiseksi ja katoaa päiviksi. Mistä on kyse?

Jäljet päättyvät Berliiniin (Letzte Spur Berlin) on ZDF:n pidettyjä rikossarjoja. Ihmekö tuo, sillä sarjan jokainen jakso on saksalaisella tarkkuudella luotu oma pieni kertomuksensa. Kadonneiden henkilöiden tapaukset kuoritaan auki kerros kerrokselta, ja vaikka kyse onkin fiktiosta, myös vähemmän tärkeät hahmot vaikuttavat siltä, että näille on mietitty taustatarinaa ajatuksen kanssa.

Vaikka nyt jo yhdeksättä kauttaan Ylellä aloittavassa Jäljet päättyvät Berliiniin -sarjassa on myös tiettyä rutiininomaisuutta niin kerronnassa kuin näyttelijäntyössä, tuo rutiininomaisuus on vähän kuin aamukahvi: juttu, jota ilman päivässä olisi jotain pielessä.

Oliver Radekin (Hans Werner Meyer) johtama tutkijatiimi kohtaa työssään ihmisiä moneen lähtöön, mutta pitää pokerinaamansa myös silloin kuin omassa yksityiselämässä olisi ongelmia. Tällä kaudella sellaisia on Alexilla (Aleksandar Radenkovic), jonka sisaren kuolemaan liittyvää tapausta käydään läpi useamman jakson sivujuonessa.

 

Jäljet päättyvät Berliiniin Yle tv1:llä sunnuntaisin 6.6.21 klo 19.45 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa