Illalla tv:ssä: Mitä onkaan käynnissä viiden makuuhuoneen talossa?

Australialaissarjan alkuperäisnimi vihjailee.

18.4.2022 21:17

Vuonna 2019 käynnistynyt australialaissarja Five Bedrooms on saanut suomalaisittain töksähtävän nimen Kimppakämppä. Alkuperäisen nimen perusteella voi päätellä, että sarjassa vietetään paljolti aikaa makuuhuoneissa. Käännösnimestä innostuneille on pakko huomauttaa, ettei tämä silti tarkoita jatkuvaa peitonheilutusta.

Kimppakämpän esitysajankohdasta huolimatta se on hyvin säyseä ja arkinen sarja, jota voisi pyörittää kanavilla myös päiväsaikaan. Sarjan keskiössä on viisi keski-ikää lähestyvää tai sen jo saavuttanutta hahmoa, jotka päätyvät asumaan saman katon alle. Idea on vähän kuin Frendeistä lainattu, mutta sillä erotuksella, ettei yksikään näistä henkilöistä ole kärjistetyn hippihenkinen, eikä sarjan tyyli ole perinteistä tilannekomediaa.

Kimppakämppäläisten tiiviiseen asumisjärjestelyyn ei liity hämäräperäistä lahkoa, josta sarjassa reviteltäisiin kauhukuvia. Lakimiesuralta vastaanottovirkailijaksi luiskahtanut takakireä Liz (Kat Stewart), suvultaan suuntautumistaan peittelevä lääkäri Harry (Roy Joseph), eroäiti Heather (Doris Younane), hänen raksamiesrakastajansa Ben (Stephen Peacocke) ja kaikkien rakastama Ainsley (Katie Robertson) vain katsovat sopivansa yhteen. Tätä viisikkoa voisi luonnehtia sympaattiseksi ryhmäksi, mutta ollessaan toisistaan erossa heistä paljastuu ärsyttäviä piirteitä.

Nyt käynnistyvän toisen kauden alkuun joukko on etsimässä uutta asuntoa. Siitä irtoaa monenlaista draamaa. Kiinteistövälittäjän kanssa voisi löytyä sutinaa, mutta entä jos talon omistaja pelmahtaa paikalle? Ja jos sopiva asunto löytyykin, uskaltaako joukon salapari muuttaa yhteiseen huoneeseen, vaikka nainen voisi olla miesystävänsä äiti? Tai millainen sotku syntyy siitä, kun raskaana olevan Ainsleyn miesystävän vaimo on niin ikään raskaana? Sarjaan on tehty myös kolmas tuotantokausi.

 

Kimppakämpän 2. tuotantokauden jaksot Yle tv2:lla maanantaisin 18.4.22 klo 22.25 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa