Illalla tv:ssä: Miten suuren energiajätin johtaja liittyy tuntemattoman nuorukaisen murhaan?

Klassikkosarjan uudet jaksot.

6.3.2022 19:00

Tuoppi jos toinenkin on kumottu, kun kepeän illanvieton rikkoo poliisiautojen pillinhuudatus. Nyt kamarille ei kuitenkaan viedä ketään kosteaa iltaa viettänyttä, vaan pubin naapurustossa oletettavasti ystäväänsä puukottanutta nuorukaista. Krapula-aamuun heräilevä puolustusasianajaja joutuu heti seuraavana päivänä keräämään itsensä tämän äidin eteen, sillä rouva on hänen vanha tuttunsa ja poika tarvitsee tietenkin apua.

Mikä oli se saksalainen rikossarja, jota nuorisojoukko katsoi silmä kovana Mikko Leppilammen läpimurtoleffassa Helmiä ja sikoja (2003)? Vastaus on tietenkin Kahden keikka (Ein Fall für zwei), jonka vuonna 2018 valmistuneet jaksot saapuvat tänään Ylen kanavalle.

Kauden aloittaa murhasta epäillyn nuorukaisen tapaus. Se paisuu isomman luokan skandaaliksi yllättävien valokuvatodisteiden takia. Jatkossa tutkitaan myös viiniravintolan omistajan kuolemaa ja puolustetaan lentoemäntää, jonka verinen kolttu on tehnyt hänestä epäillyn toiseen henkirikokseen.

Toisin kuin vuonna 2003, nykypäivänä Kahden keikassa ei enää nähdä legendaarista Matulaa (Claus Theo Gärtner). Kaava on kuitenkin vanha tuttu: Jokaisessa jaksossa käydään läpi yhtä uutta tapausta asianajajan ja hänen etsiväapurinsa seurassa. Yli 30 jakson verran puolustusasianajaja Benni Hornbergiä ja hänen salskeaa yksityisetsiväänsä Leo Oswaldia näytelleet Antoine Monot Jr. ja Wanja Mues ovat rooleissaan jo kuin kotonaan.

1980-luvulta lähtien tehty Kahden keikka kuuluu niihin sarjoihin, joiden loppu ei ihan heti näy olevan lähettyvillä. Vaikka sarjan keulahahmot ovat vaihtuneet, hyviksi havaituista perinteistä ei luovuta: esimerkiksi sen lopputekstien kirjasin näyttää yhtä karulta mutta selkeän yksinkertaiselta kuin jo vuosia sitten.

 

Kahden keikka – vaaralliset yhdessä Yle tv1:llä sunnuntaisin alkaen 6.3.22 klo 19.30 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa