Illalla tv:ssä: Nuorukaisen syöksy surmaan

Saksalaisdekkarin uusi kausi alkaa.

20.12.2020 19:03

Ei viikkoakaan ilman rikossarjoja. Siihen samaan jatkumoon, jossa soihtua ovat kantaneet mm. Kettu ja Kahden keikka, syntyi vuonna 2006 Der Kriminalist eli Kriminalisti. Ylikomisario Schumann (Christian Berkel, Perikato, Operaatio Valkyrie) on sarjakollegoidensa tapaan harmaantuva ja jämäkkä herrasmies, jonka olemuksessa on myös tiettyä lempeyttä.

Siinä missä esim. amerikkalaisten rikossarjojen päähenkilöiden viehätysvoimaan liittyy mahdollisuus, että he äityvät väkivaltaisiksi tavoitellessaan päämääräänsä, Schumann on toista maata. Ei hän mikään pehmo ole, sillä tämä jyhkeä mies voisi helposti rusikoida tunnustuksen irti epäillystä isoilla nyrkeillään. Mutta Schumann on kirjoitettu fiksun hillityksi ja harkitsevaiseksi hahmoksi, joka katsoo ja kysyy ensin.

Yle pyöräyttää Kriminalistista käyntiin sen uudempia jaksoja nyt sunnuntain dekkaripaikallaan. Kierroksen aloittaa rakennuksesta pudonneen nuoren miehen tapaus. Sarjan tyypilliseen tapaan katsojalle ei paljasteta paljoakaan etukäteen. Vihjeet syyllisestä avautuvat vähitellen, vain pysymällä Schumannin ja hänen haukkamaisen katseensa mukana.

Saksalaisdekkareille poikkeavaan tapaan Schumann näytetään uimassa uhrin mielenmaisemiin. Kuolinhetken tapahtumien kertaaminen ylikomisarion mielikuvituksen kautta on keinona yhtä aikaa korni ja oudon tehokas.

Seitsemän jakson mittainen uusi kausi jatkuu tammikuussa hulppeasta asunnosta ja rahaläjän keskeltä löytyvän kaunottaren kuolintapauksella. Tuossa jaksossa Schumann saa uuden kumppanin, nelijalkaisen todistajan. Sympaattista tulokasta on kuitenkin turha odottaa jokaisen jakson keventäjäksi.

Kriminalisti Yle tv2:lla su 20.12.20 klo 19.30 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa