Illalla tv:ssä: Paras Craigin 007-leffoista? Sean Connerylle puuhattiin haulikkomiehen roolia

IMDb-arvosana on 7,8.

9.6.2023 04:33

Illan tv-ohjelmien valikoimassa on Daniel Craigin Bond-elokuva Skyfall (2012). Ohjauksesta vastaa Sam Mendes.

Bond-seikkailussa 007:n lojaalius joutuu koetukselle, kun MI6-tiedustelupalvelun johtajan M:n (Judi Dench) menneisyydestä nousee esiin salaperäinen uhka. Terrorihyökkays M16-päämajaa kohtaan käynnistää tehtävän, jonka Bond aloittaa jäljittämällä kyberterroristi Silvaa (Javier Bardem). Skyfall on maineikkaan elokuvasarjan 23. osa ja Craigin kolmas kerta Bondin roolissa. Megatähti Adelen esittämä Skyfall-kappale poiki laulajalle elokuvasta Oscarin.

Alkuvaiheessa nähtävää takaa-ajoa varten räätälöitiin 85 erilaista Tom Ford -pukua. 30 tehtiin Craigille ja 30 hänen stunt-miehelleen. Loput olivat ilmeisesti varalla. Eri versio puvusta tarvittiin erilaisiin kohtauksiin – muun muassa moottoripyöräilyä varten. Tuolloin Bondilla on pidemmät hihat, jotta ne eivät nousisi liian korkealle. Moottoripyörällä ajaessa myös kravatista oli eri versio – siitä tehtiin painavampi, jottei se liihottelisi ilmassa holtittomasti.

Mainittakoon vielä, että Mendesillä oli mielessään rooli Sean Connerylle, sillä ohjaaja olisi halunnut hänet näyttelemään haulikolla varustettua maatilallista Kincaidia. Kyseinen hahmo nähdään elokuvassa, kun Bond ja M linnoittautuvat Javier Bardemin esittämää Raoul Silvaa vastaan.

Albert Finney näytteli haulikkomiehen roolin.

Conneryä ei oltu tuolloin nähty Hollywood-elokuvassa sitten vuoden 2003 Herramiesliigan jälkeen, vaikka hänellä varmasti olisi ollut siihen mahdollisuus. Mendes ja muut elokuvan taustavoimat päättivätkin jättää Conneryn asian tiimoilta rauhaan, sillä hän olisi todennäköisesti kieltäytynyt.

Tekijöillä oli huolenaiheena myös se, että Conneryn läsnäolo olisi saattanut olla häiritsevää yleisölle, koska hän on aiemmin esittänyt Bondia. Ehkä asian olisi kuitenkin voinut selittää niin, että Connery on eläköitynyt, entinen 007. Rooliin palkattiin lopulta Albert Finney.

Elokuva on myös Prime Videossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 09.06.2023 klo 21.40, Nelonen

Lue myös: Hollywood-näyttelijätär Kate Hudson jakoi paljastavan, yläosattoman Instagram-kuvan – veli järkyttyi: ”Ei jeesus!” – Episodi.fi

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa