Illalla tv:ssä: Pienen Alexin tapaus järkyttää

Kolmen perheen elämä muuttuu lopullisesti.

1.3.2022 13:30

Lapsia tehdään elämää, ei kuolemaa varten. Kun kymmenkunta kesää nähnyt pieni Alex-poika katoaa, tapaus ravisuttelee rauhallisen esikaupunkialueen väkeä. Yhdellä äidillä on asiasta omat epäilyksensä. Theresa (Anna Maxwell Martin) lähti Alexin katoamispäivänä noutamaan omaa ja sisarensa lasta leikkipuistoista, mutta löysi nämä aivan muualta, omituisen vaitonaisina.

Tästä tilanteesta käynnistyy neliosainen brittisarja Hollington Drive. Viime syksyksi valmistunut jännityssarja etenee rauhallisesti ja synkistelemättä. Sophie Petzalin kirjoittamaa kokonaisuutta voi siksi alkuun erehtyä luulemaan yhdeksi uudeksi ITV:n perhedraamaksi.

Stressaantuneen ja huolestuneen henkilön kasvonpiirteet jo valmiiksi omaava Anna Maxwell Martin (Kolea talo, Philomena) on oivallinen valinta sarjan pääosaan, sillä tarinan jännityselementit tulevat esiin erityisesti hänen työskentelynsä kautta. Esim. Hollington Driven kuvaus ja leikkaus ovat alusta loppuun asti kuin jostakin erittäin laadukkaasta asuntomessumainoksesta. Pitkät kamera-ajot pilvipoutaisilla ja siisteillä pihoilla ja teillä eivät herätä sellaista tuntemusta, että siinä ympäristössä olisi tapahtunut karmea rikos.

Kolmen perheen elämään vaikuttava tapaus herättelee kysymään, onko täydellistä vanhempaa olemassa ja miten omia virheitä voisi välttää. Theresa, hänen sisarensa Helen (Rachael Stirling), uskomatonta pitkäjänteisyyttä huokuva puolisonsa Fraser (Rhashan Stone) sekä Alexin surevat vanhemmat (Jodie McNee & Jonas Armstrong) edustavat jokainen kattavasti erilaista ihmistyyppiä, joiden kautta katsoja voi hakea samaistumispintaa ja vastauksia näihin kysymyksiin.

 

Hollington Drive Yle tv1:llä tiistaisin alkaen 1.3.22 klo 22.00 ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa