Illalla tv:ssä: Rebel Wilsonin juontama ja kyseenalaista julkisuutta saanut kilpailushow

Katsojat pyysivät eläinsuojelujärjestöä hätiin.

6.4.2021 10:31

Australian ehkä hauskimpiin näyttelijöihin lukeutuva Rebel Wilson löi isosti läpi musiikkikomedia Pitch Perfectin komeaäänisenä Amyna. Tunnetun leffasarjan nimeä lainaileva realityshow Pooch Perfect, eli Karvat kiharaan, ei ole kuitenkaan tuonut Wilsonille, saati muillekaan sen vaikuttajille pelkkää kunniaa.

Wilsonin juontamaa kisaa on arvosteltu eläinten kohteluun liittyen. Sarjassa otetaan mittaa siitä, kuka on Australian paras koirien trimmaaja. Kisatiimeissä nähdään koskettaviakin taustoja omaavia, mutta jo pitkään turkkeja saksineita tekijöitä. Joka jaksossa he trimmaavat moninaisista turreista – niin rescue-koirista kuin muistakin – jonkin teeman mukaisesti kuin uuden koiran.

Vaikka Wilson suoltaa juontopuuhissaan puujalkavitsejä konetuliaseen tahdilla ja koirien omistajat huokailevat parturoinneille ihastuksissaan, ei osa katsojista usko koirien nauttivan kokemastaan. Twitterissä show’ta on kommentoitu mm. näin:

– Ette pysty vakuuttamaan minua koirien pitävän tökkimisestä, leikkelystä, irtotimanttien liimailusta ja vaatteiden pukemisesta.

Katsojat ovat The Wrapin mukaan pyytäneet apuun myös eläinsuojelujärjestö PETAa. Sen kanta asiaan on, että tällaiset ohjelmat saattavat rohkaista ihmisiä kohtelemaan lemmikkiään väärin – rajoittamaan sen elämää tarpeettomasti ja vahingoittamaan sitä värjäämällä sen turkkia.

– Koirat rakastavat meitä sellaisina kuin olemme ja meidän tulisi kunnioittaa niitä siinä määrin, että tekisimme samoin niille, PETAn edustaja Lauren Thomasson toteaa.

 

Karvat kiharaan Yle tv2:lla tiistaisin 6.4. klo 20 alkaen, uusinnat lauantaisin samalla kanavalla ja ohjelma myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa