Illalla tv:ssä: Sotasankarin paluu, teinitytön raskaus ja räjähtävä määrä muita aiheita

The Village ja sen ihmiset eivät toimi yhtä hyvin kuin vaikkapa Village Peoplen hitit.

2.9.2020 18:01

NBC-yhtiön tuotantoihin lukeutuva The Village – Hyvien ihmisten kylä aloittaa tänä keskiviikkona myös Yle tv1:n ohjelmistossa. Kyseessä on draamasarja, jonka premissi lupaa pikkukivaa ihmiselon kuvausta kevyen popin säestämänä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jo ensimmäisen vartin aikana papparat jumppaavat, joku saa syytteet vandalismista virkattuaan ison sydämen naapurustonsa aitaan ja mukavan perheenäidin historiasta paljastuu harmillinen salaisuus. Kotimaisesta nimestään huolimatta sarja lisäksi sijoittuu suurkaupunkiin.

Maireiden hymyjen kansoittama The Village yrittää kovasti olla sarjaa, joka koskettaisi vähän jokaista. Niinpä sen hahmogalleriaan on mahdutettu eri ikäisiä, taustaisia, tulotasoisia, rotuisia ja sukupuolisia ihmisiä niin, että natisee. The Villagen 40-minuuttisten jaksojen sisällössä olisi aihetta vaikka useampaan elokuvaan mm. teiniraskaudesta aina elinikäisen ystävän menettämiseen, mutta Mike Danielsin (Pan Am, Vampyyripäiväkirjat) luomassa sarjassa on tavoiteltu yksilötarinan sijaan suurempaa: tarinaa yhteisöstä.

Sinänsä kunnianhimoinen tavoite lässähtää kädenlämpöiseen käsittelytapaan. Kun mihinkään juonenlankaan ei paneuduta enemmän kuin toiseen, koko sarja tuntuu roikkuvan levällään kuin mummovainaalta kesken jäänyt tilkkutäkki. Vain kymmenen jakson mittainen The Village käy kuitenkin paremman puutteessa vaikka tuomaan vähän suurkaupungin äänimaisemaa loppupäivän askareiden taustalle.

The Village – Hyvien ihmisten kylä Yle tv1:llä keskiviikkoisin 2.9.20 klo 22.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa