Illalla tv:ssä: Taasko polisi mukiloi jonkun?

Kansan syvien rivien ääni säröilee.

15.8.2022 21:45

Malmö nousee ajoittain uutisotsikoihin myös Ruotsin rajojen ulkopuolella, eikä positiivisessa valossa. Alueen rikostilastot eivät ole kaunista katsottavaa. Ohuella langalla (Tunna blå linjen) katselee ongelmaa partiopoliisien näkökulmasta.

Ruutuun vyöryvät somekommentit noudattavat tosielämän somekommenttien tyyliä. Niissä poliisi ei tee koskaan tarpeeksi. Se ei ota kiinni pedofiiliä, joka on selvästi nähty lasten leikkipaikan lähistöllä ennen pikkutytön katoamista. Se riuhtoo alaikäistä maahanmuuttajapoikaa, ajaa narkkarin päälle, mukiloi vanhuksen, riistää lapset vanhemmiltaan. Se ei tee mitään jengeille, eikä puutu huumeongelmaan. Tulitus on yksipuolista ja kovaa.

Tehtävässään vastikään aloittanut Sara (Amanda Jansson) saa huudot lapsensa kadottaneelta äidiltä, kun etsintä ei ole vielä päättynyt. Sara saa myös mustan silmän ongelmanuorelta, jonka hän on tilapäisesti ottanut kotiinsa. Saraa vanhempi virkatoveri Leah (Gizem Erdogan) joutuu jatkuvasti taistelemaan pitääkseen omat tunteensa kurissa, kun oma vaari taistelee tuulimyllyjä vastaan. Poliisi tuntuu olevan monille pelkkä sylkykuppi. Silti Sara, Leah ja heidän kollegansa ottavat iskut hiljaa vastaan ja pyrkivät pitämään järjestytystä yllä.

Sarjan keskeiset henkilöhahmot ovat mukavan arkisia, lähes lupsakoita. Vaikka Ohuella langalla ei lähde ensimmäisen kautensa jaksoissa selvittelemään niin isoja teemoja kuin esim. kotimainen Roba, pohjoinen miljöö ja hahmojen persoonat saavat sarjat muistuttamaan toisiaan. Osaltaan Ohuella langalla tuo mieleen myös Martin Freemanin tähdittämän rikosdraamasarja The Responderin. Niiden kaikkien perimmäinen ajatus on, että myös virkapuvun alla on ihminen.

Yle esittää Ohuella langalla -sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksot kahden putkessa maanantai-iltaisin ja tuoreen kakkoskauden jaksot niiden perään syyskuun puolella.

 

Ohuella langalla Yle Teema & Femillä maanantaisin 15.8.22 klo 22 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa