Illalla tv:ssä: Tampereen raitiovaunuhankkeeseen on haudattu ruumis

Uusi kotimainen rikossarja starttaa.

29.11.2021 14:40

Viimeinkin raitiovaunut ovat ilmestyneet myös Tampereen katukuvaan. Vaikka ulospäin minkään ei pitäisi olla vialla, poliisille tulee pian asiaa niiden liikennöitsijän pakeille. Paikassa, johon ei kellään ulkopuolisella pitäisi olla asiaa, makaa tärkeässä asemassa olleen työntekijän ruumis. Komisario Sakari Koskinen (Eero Aho) ja hänen krapulainen tiiminsä ovat visaisen pulman edessä, sillä kaikilla vainajan työtovereilla vaikuttaa olevan alibi teon tapahtuma-ajalle.

Pitkälti yli 20 vuotta kotimaisen rikoskirjallisuuden tarjontaa rikastuttaneen tamperelaisen Seppo Jokisen luoma Koskinen asettuu nyt mm. Sorjosen ja Karpin jatkoksi tv:n rikossarjojen kasvavaan joukkoon. Etukäteen on kerrottu, että Koskisesta on haluttu luoda inhimillinen hahmo, poliisi, joka tuntee, vaikka työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen voi olla mutkikasta. Koskinen ei ole nuori kaveri, ja Jokisen kirjoissa hän on ehtinyt jo isoisäikään.

Tv-sarja alkaa kuitenkin Koskinen-kirjojen alkupäästä. Käsikirjoitukseen tekijät, Riku Suokas ja Heikki Syrjä ovat saaneet tarinaan tuoreutta ja tosielämää sivuavaa näkökulmaa siirtämällä Koskinen ja raadonsyöjä -romaanin (1997) tapahtumia paperitehtaalta raitiovaunujen ohjauskeskukseen. Jokisen kirjoja lukeneet löytävät taatusti myös muita eroavaisuuksia, mikä tekee sarjasta kiinnostavan.

Tyylillisesti ja sisällöllisesti johonkin Juha Veijosen tähdittämien Jussi Vares -elokuvien ja Ville Virtasen tähdittämän Sorjonen-sarjan välille asettuva Koskinen on kokonaisuudessaan tarjolla toistaiseksi vain Ruutu+-palvelussa. Eero Ahon lisäksi sarjassa näyttelevät mm. Turkka Mastomäki, Maria Ylipää, Pertti Sveholm ja Jon-Jon Geitel.

 

Koskinen-sarjan aloitusjakso Nelosella ma 29.11.21 klo 21.00, uusinta su 5.12.21 klo 21.35 ja kokoo sarja Ruutu+-palvelussa.

Lisää luettavaa