Illalla tv:ssä: Tappoiko rakennusmiljonäärin tytär ystävänsä ja hävitti ruumiin?

Opiskelijatytön kuolema ravistelee yläluokan elämää.

9.1.2022 21:30

Hannah Ellis huolestuttaa äitinsä, kun tyttö ei vastaa puhelimeensa, eikä häntä löydy asunnoltaan. Poliisi uskoo Hannahin vain livahtaneen yliopistonsa juhlista viettämään vähän omaa aikaa. Mutta tytön ystävän, rakennusmiljonääri Campbellin tyttären, lähettämät uhkaavat tekstiviestit herättävät epäilyksiä jostakin pahemmasta. Rääväsuinen ja omapäinen Talitha Campbell näyttää syylliseltä katoamiseen, joskin jutussa on selvästi myös jotain muuta.

Rikosdraamasarja Showtrial – Julkinen tuomio ei nimestään huolimatta sijoitu yksinomaan oikeussaliin. Tuomarin eteen päädytään vasta aivan sen lopulla. Siihen mennessä yläluokan edustajat ovat yrittäneet kilpaa peitellä jälkikasvunsa touhuja, ja poliisi jäljittänyt todisteita kunnon vihikoiran tarmolla. Sarjan keskeisimmät hahmot ovat silti puolustusasianaja Cleo Roberts (Tracy Ifeachor, Quantico) ja epäilty Talitha Campbell (Celine Buckens), joka kyseenalaisesta maineestaan huolimatta haluaa kieltäytyä isänsä (James Frain, Holmes NYC) avokätisestä avusta.

Ohjaaja Zara Hayesilla on dokumentaristitaustaa, ja käsikirjoittaja Ben Richards on kirjoittanut mm. Erikoisjoukkue-sarjaa. Nämä näkyvät lopputuloksesta. Erittäin tunnettujen näyttelijöiden käyttämistä Showtrialissa on vältetty, ja vaikka opiskelijan kuolemasta käynnistyy kohuotsikoita nostattava vyyhti, tekijät ovat halunneet viedä katsojan niiden taakse. Sitä ei kuitenkaan tehdä esim. silottelemalla epäiltyjen inhottavimpia luonteenpiirteitä tai nostamalla ketään pyhimysmäiseen asemaan. Harvasta tämän sarjan hahmosta on helppoa pitää, mutta ahkera syyllisen metsästys ja osoittelu vie kuitenkin mennessään.

 

Showtrial – Julkinen tuomio Yle tv1:llä sunnuntaisin alkaen 9.1.22 klo 21.50 ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa