Illalla tv:ssä: Toimittaja jäljittää äitinsä murhaajaa, kun alkaa tapahtua

Mysteeri vuosien takaa.

18.2.2024 21:15

Toimittaja Lisa Wallace koki lapsuudessaan järkyttävän tapahtuman – hän oli todistamassa äitinsä raiskausmurhaa. Tapaus palaa vahvana Wallacen mieleen, kun yhä vapaana kulkeva murhaaja ottaa häneen yhteyttä sen vuosipäivän takia. Koska poliisia ei vaikuta kiinnostavan enää niin hänen äitinsä tapaus kuin myöskään samankaltainen mutta paljon tuoreempi rikos, Wallace tekee murhaajan jahdista julkista.

India Mullenin (Normaaleja ihmisiä) tulkitsema Lisa Wallace näyttää ehkä harmittomalta ja hauraalta, mutta kuusiosainen Kuoleman kolmio (The Vanishing Triangle) pitää katsojaa varpaillaan hahmojen yllätyksellisyyden kautta. Harmittomasta voi kuoriutua taistelijasielu, paatuneesta rikollisesta hyväntekijä ja toimiston töykeimmästä nartusta ystävä. Mutta tapahtuuko tämä kaikki aina oikealla hetkellä ja kuinka monta naista murhaaja ehtii kaapata ennen kuin hänet napataan? Vai napataanko häntä?

Downton Abbey -kasvo Allen Leechin nöyryyttä ja kiltteyttä henkivä olemus on paikallaan irlantilaissarja Kuoleman kolmion toisessa pääosassa. Leechin ei juuri tarvitse kuin ilmestyä kuvaan dublinilaispoliisi David Burkleyna, kun katsoja jo tietää, että tämä on ehkä ainut virkahenkilö, joka saattaa saada jotakin aikaiseksi vuosikymmeniä hämäränä pysyneen murhan tutkinnassa. Leech on myös yksi sarjan vastaavista tuottajista, mutta hyvin toimivan ensemblen työskentelystä tämä seikka ei kohtauksissa korostu.

Viime vuonna valmistuneen sarjan luoja Ivan Kavanahgh tunnetaan myös kauhutrilleristä Son (2021). Kuoleman kolmio ammentaa Irlantia puhuttaneista tosielämän henkirikoksista 1980- ja 1990-luvuilta. Lukuisia nuoria naisia katosi tällä aikavälillä, eikä heitä kaikkia ole edelleenkään löydetty.

 

Kuoleman kolmio sunnuntaisin Yle tv1:llä alkaen 18.2.24 klo 21.50 ja kaikki kuusi jaksoa myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa