Illalla tv:ssä: Vain rahamiehellä on munaa tähän

Miljoonaomaisuus parikymppisenä, kokaiinipöllyssä loppuelämä?

27.2.2021 20:31

Se on irrelevanttia, onko Exit totta vai ei. Sarjan ensimmäisen kauden jokaisen jakson alussa muistutetaan, että se pohjaa neljän finanssihain kertomukseen elämästään. Kaikessa sarjan biletyksessä, rannalla runkkaamisessa ja mystisesti hiiviskelevissä pukumiehissä voi olla ehkä ihmettelemistä, mutta tätä katsoessa voi myös kysyä, mikä siinä on niin kahjoa, ettei se voisi olla totta?

Sarja istuttaa Adamin (Simon J. Berger) ja hänen kolme yhtä lailla menestyksekästä ystäväänsä kertomaan hulppeasta elämästään kuin dokumentissa. Näistä tunnelmista liutaan lähes saumattomasti nelikon kaunistelemattomaan arkeen. Sliipattu Adam ja hänen kaunis vaimonsa (Agnes Kittelsen) yrittävät lasta, mutta Adam olisi mieluummin jossakin muualla kuin lapsiperhearjessa, joten hän on jo vuosia sitten hankkiutunut steriloiduksi.

Kun vaimo on joogassa tai terapiassa, Adam on kahdessa mielipuuhassaan – joko töissä tai vetämässä kokaiinia, huoria ja kalliita vuosikertajuomia Williamin (Pål Sverre Hagen), Henrikin (Tobias Santelmann) ja Jepen (Jon Digarden) kanssa luksusmiesluolalla. Hauskaa on, kunnes yhdellä jätkistä napsahtaa kesken rapujuhlien ja sakkaavien bisnesten varjo ajaa tämän epätoivoisiin tekoihin.

Adamista alkanut kausi myös päättyy Adamiin. Exit ei suuremmin osoittele, kuka sen hahmoista ehkä on väärässä tai kenen mielikuva onnesta tai vapaudesta olisi universaalisesti täysin pielessä. Kauden viimeiset kuvat voi tulkita myös surullisiksi, mikä on sarjan tekijöiltä fiksu veto. Tällaiset ratkaisut ovat omiaan herättelemään keskustelua.

NRK:n tuottamalle sarjalle on tehty myös toinen kausi, joka saa ensiesityksensä heti 5.3.

 

Exit kahden jakson putkessa peräkkäisinä päivinä Yle tv2:lla alkaen su 28.2. klo 00.11 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa