Illalla tv:ssä: Veljekset yrittävät peitellä ikämiehen kuolemaa

Tukalat paikat koittavat.

17.7.2020 06:29

Skotlantilaiskirjailija Neil Forsyth löi itsensä läpi tosipohjaisella tarinalla huijari Elliot Castrosta. Forsythin kynäilemä Tukalat paikat voisi myös olla tositarinaa, sillä loppuaan kohden sen juoni saa yhä ällistyttävämpiä käänteitä. Vain tosi on tarua ihmeellisempää.

Viime vuonna valmistunut skottisarja kertoo kahdesta veljeksestä, Jakesta (Jamie Sives, Chernobyl) ja Maxista (Mark Bonnar, Shetlandsaarten murhat). Heistä ensimmäinen kituuttaa levykauppayrittäjänä ja jälkimmäinen menestyy lakimiehenä. Kosteiden hääjuhlien jälkeen kaksikko törmää hämärässä Maxin autolla tuntemattomaan mieheen. Luonteeltaan pehmeämpi Jake panikoi, kun taas Max alkaa heti suunnitella rikoksen peittelyä. Asiat mutkistuvat, kun Jaken lompakko unohtuu vainajan talolle ja edesmenneen viimeinen sukulainen, Chicagosta asti Edinburghiin lentänyt Angie (Ruth Bradley, Uhka menneisyydestä), saa Jaken hullaantumaan ihastuksesta.

Neliosainen minisarja on valeltu salakavalasti pirskahtelevalla mustalla huumorilla. Katsoja tuskin löytää itseään käkättämässä huutonaurua Tukalien paikkojen ääreltä, mutta useampi sarjan käänteistä on sen hahmojen kannalta varsin surkuhupaisa. Kaikkia lankoja käsissään mieluusti pitävä Maxkaan ei voi välttyä ns. Murphyn lailta.

Vaikka sarjan keskushenkilöt ovat luonteiltaan ja ominaisuuksiltaan kiinnostavan eripariset veljekset, Forsythin luoman tarinan sivuhahmot ovat nekin oivia. Esim. Maxin vaimo Claire (Sian Brooke) kasvaa tarinan kannalta tärkeäksi toimijaksi, tuoden veljesten sähläilyyn vastapainoa jo pelkällä läsnäolollaan. Viimeisen jakson loppua kohden käy myös selväksi, että juuri ne hahmot, joilla on Tukalissa paikoissa vähiten dialogia, ovat kuitenkin sarjan uskottavimpia.

Tukalat paikat Yle tv1:llä perjantaisin 17.7.20 klo 21.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa