Illalla tv:ssä: Verinen mies poliisin tähtäimessä

Erilaista eurooppalaista draamaa.

Sky Italia / Yle

Eräässä vanhassa kotimaisessa biisissä lauletaan, että tuolla metsässä makaa kuollut mies. Tänä iltana Ylellä käynnistyvän draamasarjan aluksi tavataan verinen ja kumara hahmo, mutta tämä tärisevä ihmispolo ei sentään ole vielä vainaa. Italialaisten ja ranskalasten yhteistuotantona syntynyt Ihme ei silti kovin iloisia tunnelmia tarjoile.

Kahdeksanosainen sarja on ensiesitetty Italiassa vasta pari vuotta sitten, joten se ei ole vielä ehtinyt kerätä ummehtunutta tuoksahdusta. Useita eri ihmiskohtaloita yhdistelevässä Ihmeessä on monenkirjava hahmojoukko ns. huonoille teille ajautuneesta nuoresta jopa arkena parhaimmissaan liihotteleviin ylemmän luokan kansalaisiin. Heistä jälkimmäisille elämän suurimpia katastrofeja olisi näyttäytyä juhlissa samassa asussa kuin joku toinen. Sarjan nimi viittaa kuitenkin erään rikollispomon hallusta löytyneeseen Madonna-patsaaseen, joka jostakin selittämättömästä syystä näyttää itkevän verta.

Kuinka jokin näin pyhä asia ja paatunut rikollinen voivat liittyä yhteen, ja mitä se tarkoittaa – sitä yritetään selvittää kuumeisesti ja samalla pitää asia visusti salassa. Olisihan skandaali, jos tällainen seikka tulisi yleiseen tietoon.

Ihme vaikuttaa mystisyydessään hieman kuin joltakin David Lynchin kalliimmalta tuotokselta. Toisaalta sen hahmot kommunikoivat keskenään välillä kuin olisivat Aki Kaurismäen elokuvassa, eli näiden vuoropuhelu saattaa olla yllättävänkin lyhykäistä ja kulmikasta. Lopputulos on eittämättä jotain aivan muuta kuin amerikkalainen bulkkiviihde.

Ihme Yle tv1:llä perjantaisin 22.5.20 klo 21.05 alkaen ja Yle Areenassa.