Isä oli palkkamurhaaja, marihuana-aktivismia ja tappelu paparazzin kanssa – tiesitkö näitä faktoja Hollywood-tähti Woody Harrelsonista?

Woody Harrelson on erittäin mielenkiintoinen mies, jolla on värikäs menneisyys.

29.1.2017 16:00

True Detectivestä ja monista elokuvista tunnettu Harrelson on elänyt varsin tapahtumakylläistä ja kiintoisaa elämää. Alla on muutamia faktoja hienosta näyttelijästä.

Isä oli palkkamurhaaja

Harrelsonin Charles-isä tappoi ihmisiä rahasta. Vuonna 1973 hän sai 15 vuoden tuomion murhasta, mutta hyvän käytöksen takia hän pääsi pois viidessä vuodessa. Vuonna 1981 Charles sai kaksi elinkautista tuomarin salamurhasta. Loppuikänsä hän istui vankilassa, kunnes hän menehtyi sydänkohtaukseen vuonna 2007.

Harrelson on innokas ympäristöaktivisti

Ympäristöasiat ovat Harrelsonille tärkeitä – etenkin metsäkadon estämistä varten hän on lahjoittanut rahaa. Lahjoitusten lisäksi hän perusti Prairie Pulp and Paper -nimisen yrityksen, joka valmistaa paperia olkijätteistä. Yrityksen tarkoituksena on vähentää paperin tekemiseen käytettyjä puita.

Ongelmia paparazzin kanssa

Vuonna 2009 Harrelson löi TMZ:n valokuvaajaa. Jälkeenpäin hän myönsi lyöneensä valokuvaajaa, koska luuli tätä zombiksi. Harrelson väitti, että hänellä oli jäänyt rooli päälle, koska Zombielandin kuvaukset olivat käynnissä.

Maidon juomisen lopettaminen auttoi hänen uransa kanssa

Uransa alussa Harrelsonilla oli paha akne. Roolien saaminen oli vaikeaa, koska hän omien sanojensa mukaan oli niin ”ruma”. Yhtenä päivänä tuntematon nainen bussissa sanoi Harrelsonille, että tällä on todennäköisesti laktoosi-intoleranssi ja että maitotuotteiden lopettamisen jälkeen akne katoaisi. Skeptinen Harrelson päätti noudattaa neuvoa. Muutamassa päivässä hänen naamansa näytti normaalilta. Pian tämän jälkeen Harrelson nappasi roolin Terveydeksi-sarjasta.

Anarkisti

Harrelson kuvailee olevansa poliittisesti anarkisti. Hän on sanonut, että hänen mielestään ihmiset eivät tarvitse hallitusta ja että ihmisten olisi parempi vain huolehtia itsestään.

Taidokas urheilija

Harrelson on taitava jalkapallon pelaaja. Välillä hän osallistuu Soccer Aid -tapahtumaan, jossa julkisuuden henkilöt pelaavat jalkapalloa toisiaan vastaan. Vuonna 2010 Harrelsonin joukkue voitti englantilaisten tiimin. Harrelson itse laukoi voittomaalin.

Marihuana-aktivisti

Marihuanan puolesta kampanjointi on Harrelsonille sydämen asia. Hän esimerkiksi istutti hamppusiemeniä julkiselle tontille nostaakseen huomiota marihuanaan liittyvään lainsäädäntöön. Tämän tempun takia hänet pidätettiin. Vuonna 1999 hän lisäksi teki Grass-dokumentin tuodakseen lisää huomiota huumelainsäädäntöön. Viime aikoina Harrelson on myös yrittänyt saada lupaa avatakseen liikkeen, joka myisi lääkekäyttöön marihuanaa. Hän ei kuitenkaan saanut lupaa.

Lähteet: Looper, The Guardian

Lisää luettavaa