Isoja blockbuster-elokuvia tekevä Peter Jackson haukkuu isot blockbuster-elokuvat

Moviefonelle antamassaan haastattelussa Hobitti-ohjaaja Peter Jackson on jälleen ilmaissut halunsa palata pienempien elokuvien pariin. Jackson puhuu siitä, miten aikoinaan teki Heavenly Creaturesin kuvatakseen uusiseelantilaista elämää, ja miten haluaisi jälleen tehdä tarinoita Uudesta-Seelannista – omasta kulttuuristaan.

”En oikein pidä Hollywoodin blockbuster-meiningistä, joka on nyt meneillään”, Jackson sanoo. ”Ala ja teknologian nousu ovat tavallaan menettäneet suuntansa. Kaikesta on tullut hyvin sarjavetoista ja supersankarivetoista. En ole eläissäni lukenut yhtään sarjakuvaa, joten olen heti alakynnessä, eikä minulla ole kiinnostusta sellaiseen. Joten on aika meidän astua askel taaksepäin. Menemme jotain pienempää kohti.”

Jackson kuitenkin sanoo, että jos parin-kolmen vuoden päästä hän saisi mahdollisuuden palata J.R.R. Tolkienin maailmoihin, hän ei täysin  tyrmäisi ajatusta. Ohjaajan mukaan olisi vaikea nähdä jonkun muun tarttuvan maailmaan, johon hän tuntee ”tunneomistajuuden”.

Jacksonia on vahvasti kritisoitu Hobitti-kirjan venyttämisestä kolmeksi pitkäksi elokuvaksi, jotka ratsastavat Taru sormusten herra -elokuvien menestyksellä.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut