Jake Gyllenhaal valehtelee sisaruksensa kuolemasta ja monesta muusta

Tähdellä on kiikarissa sarjarooli.

23.8.2020 10:31

Näyttelijä Jake Gyllenhaalin filmografia vilisee kiinnostavia hahmoja Nightcrawlerin hyypiömäisestä Louis Bloomista Brokeback Mountainin leppoisaan lehmipoikaan. Myös Spider-Man-elokuvasarjan mystisen Mysterion osaan napattu tähti siirtyy kuitenkin lähitulevaisuudessa vaihteeksi tv-sarjan pariin.

Gyllenhaal on kiinnitetty tosipohjaiseen tarinaan Nainen ikkunassa -kirjan kirjoittajasta, nimimerkki A. J. Finnistä. Myyntimenestykseksi kivunneen romaanin tekijän elämä voi vaikuttaa jopa mielenkiintoisemmalta aiheelta kuin hänen kirjansa päähenkilön, vaikka myös jälkimmäisestä on kuvattu rikosdraamaa pari vuotta sitten Amy Adamsin ja Gary Oldmanin tähdittämänä. A. J. Finn on todellisuudessa Dan Mallory -niminen mies, joka on toimittaja Ian Parkerin mukaan luonut uransa pitkälti valehtelemalla.

Viime vuonna Parker toi ilmi New Yorker -julkaisussa, kuinka mainiona seuramiehenä pidetty Mallory oli huiputtanut ihmisiä vuosien ajan. Patologiseksi valehtelijaksi paljastunut kirjailija oli mm. väittänyt äitinsä ja veljensä kuolleen, kärsivänsä aivokasvaimesta sekä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja omaavansa kaksi korkeakoulututkintoa. Todellisuudessa kirjailijan läheisten kuolemasta ei ole merkkiä, eikä Mallory ole suorittanut opintojaan Oxfordin yliopistossa loppuun. Mitä Malloryn sairauksiin tulee, hänen väitetty toipumisensa vaativasta aivoleikkauksesta vei lopulta epäilyttävän lyhyen aikaa – alle kaksi viikkoa.

Gyllenhaal muuntautuu Malloryksi Janicza Bravon (Mrs. America, Zola) ohjauksessa. Bravo myös kirjoittaa sarjaa yhdessä Brian Savelsonin kanssa.

Lähteet: Deadline, Collider, New Yorker

Lisää luettavaa