James Bond sai uuden kodin – Amazon teki jättikaupat

Amazon laajentaa kovaa vauhtia.

26.5.2021 16:30

Amazon ja MGM ovat ilmoittaneet suuresta yrityskaupasta. Amazon ostaa MGM-yhtiön 8,45 miljardilla dollarilla.

MGM eli Metro-Goldwyn Mayer -elokuvayhtiöllä on satavuotinen historia, ja sen katalogiin kuuluu yli 4000 elokuvaa ja 17 000 tv-sarjaa.

Elokuvabisnekseen ja suoratoistobisnekseen vahvasti viime vuosina panostanut Amazon on ilmoittanut säilyttävänsä MGM:n arvokkaan historian tarjoamalla pääsyn yhtiön tuotantoon.

MGM:n on omistanut 8. huhtikuuta 2005 lähtien yhtiöryhmä, johon kuuluvat Sony Corporation (20 %), Comcast Corporation (20 %) sekä pääomasijoitusyhtiöt TPG Capital (21 %), Province Equity Partners (22 %), DLJ Merchant Banking Partners (7 %) ja Quadrangle Group (3 %).

MGM:n elokuvien vaikuttavaan katalogiin kuuluu muun muassa James Bond -elokuvasarja sekä lukuisat muut klassikot, kuten Rocky, Robocop, Uhrilampaat ja Vaaleanpunainen pantteri.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että uusi Bond-elokuva No Time to Die nähdään pian suoratoistona Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa? Ei välttämättä. Se on vielä auki, sillä Bond-elokuvia tuottava Eon-yhtiö on ymmärrettävästi hyvin tarkka omista oikeuksistaan.

Joka tapauksessa kyseessä on merkittävä kauppa, jonka seuraukset tulevat näkymään elokuvamaailmasssa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa