James Bond -stuntmies kuoli koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin

Tähdellä oli edelleen suunnitelmia korkeasta iästä huolimatta.

Useiden James Bond -elokuvien stuntmies Rémy Julienne on kuollut 90-vuotiaana Covid-19-viruksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Hän kuoli Ranskan  Montargisin kaupungissa sairaalahoidossa.

Montargisilla todettiin positiivinen koronavirustesti kaksi viikkoa sitten, jonka jälkeen hänet vietiin tehohoitoon. Juliennen sukulainen vahvisti hänen kuolleen torstai-iltana. Sukulaisen mukaan tilanne oli ennakoitavissa, sillä hänelle annettiin lisähappea.

Juliennen edustaja kertoi tähden uran kattaneen peräti 1400 elokuvaa, mainosta ja ohjelmaa. Edustajan mukaan Juliennella oli vielä aivan loppuvaiheessa elämäänsä monia suunnitelmia kehitteillä.

Motocrossia ajaneen Juliennen elokuvaura alkoi vuonna 1964, kun hän toimi ranskalaisen näyttelijän Jean Maraisin stuntmiehenä elokuvassa Fantomas. Hänen tehtäviinsä kuului ainakin moottoripyörän ajaminen. Stuntmiehen pesti toi Juliennelle paljon töitä stunt-ajajana ja stunt-koordinaattorina. Hän toimi esimerkiksi Michael Cainen stuntmiehenä elokuvassa The Italian Job (1969), johon hän myös suunnitteli kuuluisat Mini-kohtaukset.

Merkittävimmät pestit hänellä olivat James Bond -elokuvissa, joissa hän oli useissa mukana. Yksi Juliennen kuuluisista stunteista on elokuvassa 007 ja lupa tappaa (1989), jossa rekkaa ajetaan kahdella renkaalla ohjuksen väistämiseksi.