Jamie Oliverin surua lohduttanee iso palkkakuitti – maksoi itselleen 5,2 miljoonaa ennen ravintolaketjunsa konkurssia

Jotain jäi sentään käteen.

Suomalaisillekin hyvin tuttu tv-kokki Jamie Oliver menetti vastikään ravintolaimperiuminsa. Kaikki hänen 22 Jamie’s Italian, Barbecoa ja Fifteen -ravintolaansa sulkivat ovensa maaliskuussa tänä vuonna.

– Tottakai on ollut rankkaa, mutta en oikeastaan kadu mitään. Tein kaiken minkä voin. Loin jotain todella taianomaista, tein uskomattomia asioita, työllistin paljon ihmisiä ja ostin vain ruokaketjuista, jotka olivat todella positiivisia, Oliver mietti.

– Teimme sen. Pieksimme kaikki, mutta en vain saanut pidettyä sitä yllä – siihen on miljoona syytä, jotka olen kertonut miljoona kertaa. Tällä kertaa hävisin, Oliver vielä lisäsi.

Yksi tekijä kamelinselän katkaisijoista oli raportoidusti lähes kymmenen miljoonan punnan kulut, joilla julkkiskokki yritti saada liiketoimintaansa ryhtiin.

Oliver ei kuitenkaan jäänyt tyhjin käsin, sillä hän maksoi itselleen 5,2 miljoonaa puntaa joitakin kuukausia ennen imperiumin romahdusta. Velkojilta jäi saamatta 83 miljoonaa puntaa. Työntekijöitä irtisanottiin noin 1000.

Lähde: Birmingham Mail