Jättimäinen valkohai yllätti sukeltajat ja tuli valmiin ruokapöydän ääreen Havaijin vesillä – Kuin suoraan Tappajahai-elokuvasta

Tappajahai-elokuvan petoa muistuttava jättiläinen ei ollut vaaraksi ihmisille vaan keskittyi syömään valaanraatoa.

21.1.2019 16:45

Havaijin vesillä on havaittu jättimäinen valkohai. Kyseessä on sama laji, joka Tappajahai-elokuvissa ja monissa sen jäljittelijöissä pääsi ihmislihan makuun.

Hai on jo aiemmin saanut nimen Deep Blue (syvä sininen), ja sitä pidetään yhtenä suurimmista lajinsa edustajista, joita on saatu kuvattua.

Sukeltajat havaitsivat valkohain Oahun saaren lähistöllä, missä tiikerihait olivat syömässä kuolleen valaan raatoa. Deep Blue ilmestyi yllättäen samoille apajille, ja siitä saatiin tallennettua hyvälaatuista videokuvaa.

Toisin kuin Tappajahai-elokuvien peto, Deep Blue ei ollut sukeltajille vihamielinen, vaan se raapi kylkeään venettä vasten ja söi mieluummin valaanlihaa kuin ihmislihaa. Yksi paikalla olleista sukeltajista oli haiasiantuntija ja haiden suojeluun keskittynyt aktivisti Ocean Ramsey, joka julkaisi Instagram-tilillään tapauksesta videon.

Deep Blue on noin kuusi metriä pitkä, ja se painaa noin 2500 kiloa. Sillä arvioidaan olevan ikää jo yli 50 vuotta. Tappajahai-elokuvassa nähty fiktiivinen hai, joka tunnetaan nimeltä Bruce oli vielä sitäkin isompi eli 7–8 metrinen.

Lähde: Huffington Post

Lisää luettavaa