John Cusack tylyttää Hollywoodin: ”Se on porttola, jossa ihmiset sekoavat”

27.9.2014 17:09

Kehutun Whiplash-elokuvan tähti Miles Teller kertoi aiemmin tällä viikolla mielipiteensä Divergent -elokuvasta ja sen tekemisestä, mutta vasta parrasvaloihin ilmestynyt näyttelijä perui nopeasti puheensa jutun levittyä nopeasti ja laajalle.

Yksi näyttelijä, jonka ei tarvinne perua kriittisiä sanojaan on John Cusack, joka on ehtinyt nähdä yhden jos toisenkin puolen Hollywood-systeemistä ja sen ulkopuolelta. Niinpä David Cronenbergin Maps to the Stars -elokuvassa seuraavaksi nähtävä näyttelijä on The Guardianin haastattelussa sanonut suorat sanat nykyisen studiosysteemin meiningistä.

”Se on porttola, jossa ihmiset sekoavat”, Cusack tilittää ja jatkaa alan törkeästä ikäsyrjinnästä.

”Minulla on ehkä 15-20 vuotta ennen kuin olen liian vanha. Naisille tilanne on brutaali… Minulla on naispuolisia näyttelijäystäviä, jotka laitetaan sivuun, kun he ovat 29-vuotiaita. Ja sitten otetaan tilalle uusi 22-vuotias. Menosta on tullut kuin lapsipornoa. Todella vi**n outoa.”

Cusack kertoo, että kun hän aloitti, olivat asiat toisella tavalla. Näyttelijän mukaan silloin alalla oli vielä hyviä ihmisiä, jotka opastivat ja pitivät huolta.

”Nyt se on muuttunut. Kulttuurimme vain syö nuoret näyttelijät ja sylkee sitten ulos. On vaikea selvitä ilman jonkinlaista turvasatamaa”, Cusack sanoo.

Näyttelijä valittelee myös tilannetta, jossa henkilökohtaisia projekteja on entistä vaikeampi saada tehtyä, koska ihmiset, jotka eivät ole edes olleet tekemässä elokuvaa saavat päättää, mitä se lopulta on.

Ei siis mitään uutta Hollywoodista. Mutta hyvä, että ansioitunut ja vuosia alalla ollut näyttelijä uskaltaa nostaa kissan pöydälle.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa