Jos aiot lyödä vetoa Oscareista, laita rahasi Amy Adamsille – näyttelijätär ennakkosuosikki kahden elokuvan takia

Amy Adams lähtee ennakkosuosikkina tulevaan Oscar-gaalaan.

Yön eläimet

Adams on ollut jo viisi kertaa aikaisemmin Oscar-ehdokkaana, mutta hän ei ole vielä voittanut kertaakaan. Tämä tulee todennäköisesti muuttumaan seuraavassa Oscar-gaalassa, koska näyttelijättäreltä on raporttien mukaan tulossa kaksi kovan luokan suoritusta.

Adams nähdään tänä syksynä pääosissa scifi-elokuvassa Arrival ja trillerissä Yön eläimet (Nocturnal Animals). Kummatkin elokuvat näytettiin Venetsian ja Toronton filmifestivaaleilla, joissa ne keräsivät paljon ylistystä monilla osa-alueilla.

Kriitikot kehuivat etenkin Adamsin suorituksia sen verran, että todennäköisesti jommastakummasta elokuvasta napsahtaa Oscar-ehdokkuus parhaasta naispääosasta.

Kysymys kuuluukin, kummasta? Vai peräti kummastakin?

Arrival on Denis Villeneuven (Sicario) ohjaama scifi-elokuva, joka kertoo Adamsin esittämästä kielitieteilijästä, joka kutsutaan auttamaan maahan saapuneiden avaruusolentojen kanssa kommunikoimisessa.

Alla on traileri.

Arrival saapuu Suomen elokuvateattereihin 2. joulukuuta.

Yön eläimet on taas Tom Fordin (A Single Man) ohjaama trilleri, jota kuvaillaan tyylikkääksi ja tummasävyiseksi.

Tarina kertoo Adamsin esittämästä taidekauppias Susanista, joka elää yltäkylläistä mutta epätyydyttävää elämää. Yhtenä viikonloppuna Susan löytää postilaatikostaan ex-miehensä (Jake Gyllenhaal) kirjoittaman romaanin, joka on omistettu Susanille. Romaanin sisältö on järkyttävää ja väkivaltaista, mutta se saa Susanin kyseenalaistamaan elämänvalintojaan.

Alla on traileri.

Hauskana yhteensattumana Yön eläimet saa myös ensi-iltansa Suomessa 2. joulukuuta, joten elokuvafanit pääsevät näillä näkymin nauttimaan kahdesta laatuelokuvasta samana viikonloppuna.

Lähde: Moviepilot