Jotain pahaa kuoriutuu munasta – Uuden kotimaisen kauhuelokuvan teossa mukana Hollywoodin huippuammattilaisia

Pahanhautoja.

Ensi-ilta toivon mukaan vielä tänä vuonna.

Pahanhautoja on kotimainen kauhuelokuva, joka kertoo kasvutarinan äidin ja tyttären suhteesta sekä rakkaudettomuuden seurauksista. Hanna Bergholmin esikoispitkän pääosassa nähdään Siiri Solalinna ja muissa avainrooleissa Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin.

Mitä enemmän asioita haudomme, sitä voimakkaammiksi ne kasvavat. Pahanhautoja-elokuvassa tämän saa kokea onnelliselta vaikuttava perhe, joka elää ruusukuvioisten seinien sisällä idyllisessä ilmapiirissä.

Ohjaaja Hanna Bergholm haluaa kertoa Ilja Rautsin käsikirjoittaman elokuvan kautta naisten ja tyttöjen rujoista, väkivaltaisista ja jopa kielletyistä tunteista.

”Olen halunnut suunnata Pahanhautojan paitsi genre-elokuvien ystäville, myös kaikille aikuisille, jotka yleensä pelkäävät kauhuelokuvia, mutta jotka haluavat katsoa vahvoja tarinoita naisten ja tyttöjen tunteista. Halusin luoda elokuvaan omanlaisensa maailman, joka voisi sijaita missä maassa tahansa. Tässä elokuvassa jännitys ei tapahdukaan pimeydessä, vaan valoisissa pastellin sävyisissä huoneissa”, Bergholm sanoo.

Elokuvassa nähdään hirviöolento, jonka eri kehitysvaiheiden taustalta löytyvät muun muassa BAFTA- ja Oscar-ehdokas, erikoismaskeeraussuunnittelija Conor O’Sullivan (Pelastakaa sotamies Ryan, Yön ritari, Game of Thrones) sekä animatronic-suunnittelija Gustav Hoegen (Star Wars, Jurassic World).

Pahanhautoja on 3,6 miljoonan euron budjetillaan kaikkien aikojen kallein suomalaisen naisen ohjaama elokuva. Levitysoikeudet on jo myyty muun muassa USA:han ja Isoon-Britanniaan.

Suomessa Pahanhautojan luvataan saavan ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna. Katso traileri alta.

YouTube video