Juuri 15 vuoden jälkeen lopetetulle rikossarjalle puuhataan jo uutta tulemista

Vanhat näyttelijät mukana.

22.2.2021 13:31

Yhdysvaltalaisen CBS:n ohjelmistoon kuulunut ja Suomessa sekä Nelosella että FOXilla pyörinyt Criminal Minds – FBI-tutkijat tuli tiensä päähän viime vuonna. 15 kauden mittaiseksi venähtänyt sarja näyttää kuitenkin nyt ns. nousevan haudasta.

CBS:llä on halukkuutta tuoda sarja suoratoistopalvelunsa Paramount+:n ohjelmistoon, eikä kysymys ole tällä erää uusin kasvoin toteutettavasta rebootista. Sarjan konkarinäyttelijöitä on puhuttu mukaan uudelleen lämmitettävään versioon. Tämä vanha kaarti käsittää ainakin Joe Mantegnan (tiimin johtohahmo David Rossi), Matthew Gray Gublerin (Spencer Reid), Kristen Vangsnessin (it-nero Penelope Garcia) ja Shemar Mooren (samettikielinen Derek Morgan). Paluupuheissa ovat myös sarjasta tuottajaportaan uudistushalun myötä ainakin kertaalleen poispotkitut Paget Brewster (salaperäinen Emily Prentiss) ja A. J. Cook (J. J.).

Versioinnin vetovastuuseen on tulossa alkuperäistä sarjaa vuosia tuottanut Erica Messer. Kolme vanhasta sarjasta tuttua nimeä ei näytä olevan palaamassa osavaltioiden rajat ylittävien henkirikostapausten pariin. Näyttelijä Thomas Gibson sai potkut alkuperäisestä sarjasta toistuneen väkivaltaisen käytöksensä takia ja sarjassa alkukaudella nähty Mandy Patinkin koki jaksojen aiheet henkisesti liian rankoiksi. Tuottajaportaan jäsen Harry Bring puolestaan menehtyi hiljattain syöpään 77-vuotiaana.

Lähteet: Collider, Cinemablend, Looper

Lisää luettavaa