”Kaapissa oleminen satutti uraani enemmän kuin ulos tuleminen” – Inception-tähti on onnellinen tilanteestaan

14.3.2016 16:45

Kaapista ulos tulemisen jälkeen enemmän LGBT-asioihin keskittynyt näyttelijä Ellen Page (Juno, Inception) on Austinin SXSW-elokuvafestareilla pitämässään puheessa puhunut urastaan ja uusista projekteistaan.

Pari vuotta sitten julkisesti ulos tullut Page sanoo olevansa nyt vapautuneempi myös työssään, ja on päättänyt keskittyä enemmän LGBT-oikeuksien puolesta taistelemiseen.

”Kaapissa oleminen satutti uraani paljon enemmän kuin ulos tuleminen”, Page sanoo.

Näyttelijä sanoo, että on päättänyt olla miettimättä, vaikuttaako ulos tuleminen rooleihin, joita hänellä tarjotaan, ja painottaa sitä, miten tyytyväinen on kun ”pystyy yhdistämään aidon itsensä luovaan työhönsä”.

”Rakastan taas sitä, mitä teen. Ja olen niin kiitollinen siitä”, Page sanoo.

Page on uuden Gaycation-ohjelmansa myötä oppinut olevansa hyvin etuoikeutettu saadessaan elää avoimesti homoseksuaalina Los Angelesissa. Näin ei kaikkialla ole.

”Voit kokea valtavaa yksinäisyyttä ja eristäytyneisyyttä eläessäsi yhteisössä, jossa sinut nähdään erilaisena, tai että teet jotain väärin, tai olet syntinen… Olen tehnyt työtä, jolla olen tienannut, ja voin kävellä kadulla ja suudella tyttöystävääni”, Page kertoo.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa