Kaipaako korvasi suomalaisten klassikkoelokuvien sulosointuja? – uuden levysarjan myötä pääset kuulemaan niitä

Suomalainen elokuvamusiikki -levysarja tuo saataville harvinaisuuksia elokuvahistorian varrelta 1930-luvulta alkaen.

22.8.2019 08:00

Artie Musicin ja KAVI:n tuottama kymmenenosainen Suomalainen elokuvamusiikki-levysarja tuo äänilevy- ja elokuvahistorian harvinaisia taltiointeja restauroituna saataville. Sarja esittelee aikajärjestyksessä suomalaisen elokuvamusiikin gramofonilevytyksiä alkaen 1930-luvun alun ensimmäisistä äänilevyistä.

Sarjan tuoreimmalla levyllä 8 käydään läpi Harry Bergströmin SF-tuotantoa vuosilta 1952-59 mukaan lukien musiikkia elokuvista Kipparikvartetti, Hilja – maitotyttö, Varsovan laulu ja Kasarmin tytär. Esittäjinä levyn 27 kappaleella ovat muun muassa Olavi Virta, Rita Elmgren, Kipparikvartetti ja Raija Avellan. Mukana on musiikkia aina latinalaisia rytmeistä kohtalokkaaseen valssiin.

Levyissä on mukana 24-sivuinen vihkonen täynnä uutta tietoa harvinaisine valokuvineen. Levysarjassa on tähän mennessä julkaistu 230 kappaletta klassisesta musiikista tanssirytmeihin ja suurinta osaa lauluista ei ole ole julkaistu 1930-1950-lukujen jälkeen. YouTubesta ja Spotifysta uupuvia harvinaisuuksia tiedossa siis.

Katsasta levyistä lisää tietoa julkaisijan levykaupasta.

Lisää luettavaa