Kauhean kankkusen ohjaaja otti huikean riskin ja tienasi 70 miljoonaa

Vuonna 2009 ilmestynyt Kauhea kankkunen oli valtaisa hitti. Toinen jatko-osa Kauhea kankkunen 3 on tulossa teattereihin toukokuun lopulla. Ensimmäinen elokuva oli kuitenkin kaikkea muuta kuin itsestäänselvä menestys. Elokuvaan oli vaikea löytää sopivia näyttelijöitä. Hammaslääkäri Stun rooliin palkattiin jo alkuvaiheessa Ed Helms, joka oli tuttu The Office -sarjasta, mutta muut roolivalinnat aiheuttivat ohjaaja Todd Phillipsille ongelmia.

Muun muassa Paul Rudd ja Jack Black eivät olleet kiinnostuneita Kauhean kankkusen käsikirjoituksesta, joten Phillipsin oli harkittava vähemmän tunnettuja näyttelijöitä. Kun tähtiä ei ollut tarjolla, elokuvan rahoittajat vaativat, että kaavailtua 40 miljoonan dollarin budjettia oli supistettava. Komediaohjaajana menestyneen Phillipsin (Road Trip, Starsky & Hutch) omaksi palkkioksi oli budjetoitu 6,5 miljoonaa dollaria. Sen puolittamista ehdotettiin. Phillips saisi toisen puolen vasta mikäli elokuvasta tulisi hitti.

Phillipsin agentti ja lakimies keksivät kuitenkin vastaehdotuksen. Ohjaaja lupasi Hollywood Reporterin lähteiden mukaan luopua lähes koko palkkiostaan mikäli saisi vastineeksi 16 prosenttia elokuvan lipputuloista. Warner-studio hyväksyi ehdotuksen. Uusi sopimus toi Phillipsille noin 70 miljoonan dollarin tilipussin, sillä ensimmäinen Kauhea kankkunen tuotti maailmanlaajuisesti reilut 450 miljoonaa dollaria.

Kauhea kankkunen 3 tulee teattereihin 29. toukokuuta.

Lähde: Hollywood Reporter

Jussi Huhtala

Aiheeseen liittyvät jutut