Katsoitko Making a Murderer -dokumenttisarjan? Toiselle syytetyistä uutispommi

Spoilereita luvassa, jos et ole katsonut Making a Murderer -dokumenttisarjaa.

Netflixistä löytyvä Making a Murderer on erinomainen, ristiriitaisia tuntemuksia herättävä dokumenttisarja.

Sarjassa käsiteltiin aiemmin 18 vuotta syyttömänä vankilassa istuneen Steven Averyn ja hänen sisarenpoikansa Brendan Dasseyn kohtaloa Teresa Halbachin murhajutussa. Sarjaa kuvattiin peräti kymmenen vuoden ajan.

Dokumentista moni sai käsityksen, että jos Steven Averya kohdeltiin väärin, niin hiukan yksinkertaista, tuolloin 16-vuotiasta Brendan Dasseyta kohdeltiin varmasti väärin. Hänen osallisuudestaan murhaan ei monien mielestä vaikuttanut olevan muuta näyttöä kuin poliisien johdattelema pakotettu tunnustus.

Tuoreet uutiset kertovat, että nyt 26-vuotiaan Brendan Dasseyn tuomio olisi kumottu ja hän vapautuu, ellei häntä vastaan nosteta uutta oikeusjuttua seuraavan 90 päivän aikana. Dasseyn nykyinen asianajaja Laura Nirider nosti habeas corpus -vetoomuksen vuonna 2014, joka tarkoittaa tuomioistuimen tutkintaa siitä, tapahtuiko pidättäminen tai vangitseminen laillisesti.

Tuomion peruneen tuomarin mukaan poliisit Mark Wiegert ja Tom Fassbender rikkoivat perustuslain viidettä ja neljättätoista lisäystä kuulustellessaan häntä.

Myös Steven Averyn tulevaisuus saattaa näyttää valoisalta, sillä hänen juttunsa hoitaakseen ottanut kokenut, vääriin tuomioihin erikoistunut asianajaja Kathleen Zellner väittää tietävänsä oikean murhaajan.

Dokumenttisarjasta on tulossa toinen kausi.

Kuva: Making a Murderer

Lähde: E! Online, Uproxx, Mirror

Aiheeseen liittyvät jutut