Kauhun mestariohjaajat listasivat parhaat kauhuelokuvat – asiantuntijoiden suosikki ei yllätys

21.2.2014 16:57

Elokuvasivusto Taste of Cinema on julkaissut laajan jutun, jossa 20 kauhuohjaajaa listaa omat Top 10 -kauhuelokuvasuosikkinsa.

Metallimuusikkonakin tunnetun kauhuohjaaja Rob Zombien listan kärjessä on alkuperäinen Frankenstein vuodelta 1931. Guillermo del Toron ykkösvalinta oli sama. Del Toro tosin otti jaetulle ykkössijalle myös jatko-osan Frankensteinin morsian. Jatko-osa nousi ykköseksi myös Doug Bradleyn (Pinhead) listalla.

Zombileffojen uranuurtajan George Romeron ykkösvalinta oli alkuperäinen The Thing vuodelta 1951. Zack Snyder (Kuolleiden aamunkoitto) ja Neil Marshall (The Descent) nostivat korkeimmalle Alienin. Kauhuveteraani Wes Cravenin (Painajainen Elm Streetillä, Scream) suosikki oli mykkä kauhuklassikko Nosferatu (1922). Eli Rothin (Hostel) valinta oli vähemmän tunnettu slasher-genren kulttielokuva Pieces vuodelta 1982.

Teksasin moottorisahamurhat
oli kolmen ohjaajan kärkivalinta. Sen nostivat ykköseksi John Carpenter (Halloween), Greg McLean (Wolf Creek) ja elokuvan murhaajaa näyttelevä Gunnar Hansen, joka nykyään tunnetaan myös kirjailijana ja elokuvantekijänä. Teksasin moottorisahamurhien ohjaajan Tobe Hooperin oma valinta oli Psyko.

Eniten ykkössijoja saanut ei varmasti ole kenellekään yllätys. William Friedkinin ohjaaman Manaajan nostivat ykköseksi Matt Reeves (Cloverfield) John Landis (Ihmissusi Lontoossa), Pascal Laugier (Marttyyrit) ja James Wan (Saw).

Linkki: Taste of Cineman juttu

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa