Kauhun ystäville: Nämä vampyyrisarjat ovat nyt tekeillä tai juuri ulkona

Buumi käynnissä?

31.7.2022 12:01

Vampyyrielokuvien ja -sarjojen ystäviä hellitään taas. Marvelilla on tekeillä ensi vuodeksi uusi Blade-leffa, josta odotetaan kovempaa menestystä kuin keväällä julkaistusta Morbiuksesta. Tv-ruutuihin vampyyreistä on jopa tunkua.

First Kill

Kesäkuussa Netflixin valikoimiin lisätty First Kill saattaa kuulostaa tutulta: Tässä teini-ikäisille suunnatussa sarjassa vampyyri ja vampyyrinmetsästäjä rakastuvat toisiinsa. Buffy, vampyyrintappajan uudesta versiosta First Killin tapauksessa ei silti ole kyse. Tyyliltään vakavampi First Kill lyöttää yhteen kaksi naista, joiden romanssi on kuin mukaelmaa Romeosta ja Juliasta, mutta nykypäivään ja kauhugenreen tuotuna. Sarja on saanut kohtalaisen hyvää palautetta, mutta sen toista tuotantokautta ei ole vielä vahvistettu.

Let the Right One in

Showtime julkaisee syksyllä John Ajvide Lindqvistin suitsutettuun kauhufantasiaan Ystävät hämärän jälkeen (Låt den rätte komma in) pohjautuvan uutuussarjan Let the Right One in. Naapurin pienestä vampyyrilapsesta kertovassa sarjassa näyttelevät mm. Netflixin laulajadraamasarjassa Selena nähty 11-kesäinen Madison Taylor Baez, meksikolaislähtöinen Demián Bichir (mm. The Hateful Eight) ja äidiltään Meryl Streepiltä heittäytymiskykyä perinyt Grace Gummer. Sarja härnäke julkaistiin hiljattain.

Interview With the Vampire

Kirjailija Anne Ricen (1941–2021) vampyyriromantiikkaa tihkuva teos Interview With the Vampire käännettiin elokuvaksi jo 1990-luvulla, mutta The Walking Deadista tunnettu AMC-kanava saattaa onnistua versioinnissaan paremmin: Tv-sarjassa Ricen tuhdin kirjan käänteille ja yksityiskohdille on taatusti enemmän aikaa. Niin ikään syksyllä ensijulkaisun saavassa sarjassa australialaiskomistus Sam Reid näyttelee satoja vuosia elänyttä Lestatia, hänen rakastajaansa Louisia Game of Thronesista tunnettu Jacob Anderson ja ikuiseen lapsuuteen tuomittua Claudiaa Bailey Bass. Sarjan showrunnerin, Rolin Jonesin, filmografia (Perry Mason, Weeds) nostattaa odotuksia. Interview With the Vampire sai myös hiljattain trailerin.

What We Do in the Shadows

Suomessa sekä HBO Maxilla että Disney+:lla saatavilla oleva What We Do in the Shadows on jo naurattanut katsojakuntaansa neljän tuotantokauden verran. FX-yhtiö on ilmoittanut tilanneensa sarjaan ainakin kaksi tuotantokautta lisää. Dokumenttien tyyliin hahmojensa arkea kronikoivassa sarjassa ikivanhat vampyyrit kohtaavat alati muuttuvan maailman pystypäin, vaikka kunnioitusta ja pelkoa tämä nuhjuinen joukko ei oikeastaan onnistu enää herättämään. Sarja pohjautuu yhä sen tuottajina toimivien Jemaine Clementin ja Taika Waititin samannimiseen elokuvaan. Viidennen kauden arvellaan valmistuvan toukokuulle 2023.

Lähteet: Variety, What’s on Netflix, The Vore, Releasedate

Lisää luettavaa