Disneyn Kaunotar ja hirviö uusitaan – näyteltynä

Disney suunnittelee klassisen Kaunotar ja hirviö -sadun uusintafilmatisointia.

Deadlinen mukaan The Beastiksi kutsutun näytelmäversion käsikirjoittajaksi houkutellaan Joe Ahearnea, jonka kynästä on lähtöisin Danny Boylen ohjaama ja kesällä ilmestyvä Trance-trilleri.

Iltasatujen uusintafilmatisoinnit ja nykyaikaistukset ovat olleet kovassa nosteessa Lumikin ja Ihmemaa Ozin/Liisan johdolla, mutta Kaunotar ja hirviö -tarinalle on vaikea nähdä enää uutta näkökulmaa. Tarinaa on ihan viime vuosinakin kierrätetty useaan otteeseen elokuvissa ja sarjoissa, kun samalla astialla ovat käyneet muun muassa nuorisoromanssi Beastly (2011), aussielokuva Beauty and the Beast (2010) ja viime vuonna alkanut, armeijan lääketieteellisiä kokeita soppaan sekoittanut Beauty and the Beast -tv-sarja.

Ja kuten kahdesti valkokankailla samana kesänä vierailleen Lumikin kanssa, Disney ei taaskaan ole satuapajilla yksin, vaan tekeillä on toinenkin näytelty Kaunotar ja hirviö. Ranskalainen Christophe Gans (Silent Hill, Susien klaani) on ehtinyt omaan käsikirjoitukseensa pohjautuvan La belle & la bêten kanssa jo kuvausvaiheeseen. Elokuvan pääosissa nähdään Vincent Cassel (Eastern Promises) ja Léa Seydoux (Mission: Impossible – Ghost Protocol). Jotta ympyrä olisi täydellinen, samainen Cassel on mukana myös Ahearnen Trancessa.

Kuva australialaisesta Beauty and the Beastista.

(Episodi/JS)

Aiheeseen liittyvät jutut