Keltainen lumimies lähtee maailmalle – Disney on tilannut uuden alkuperäissarjan suomalaiselta animaatioyhtiöltä

Gigglebug Entertainment on tehnyt Disneyn kanssa yhteistyötä aiemminkin.

Animaatioon keskittyvä suomalainen tuotantoyhtiö Gigglebug Entertainment on solminut mittavan yhteistyösopimuksen alkuperäissarjansa Keltainen lumimies -tuotannosta Disneyn kanssa.

Sarjan on suunnattu 6-10-vuotiaille. Sen on tarkoitus valmistua vuonna 2022. Sarja tuotetaan yhteistyössä ranskalaisen Zodiak Kids Studion ja Yleisradion kanssa.

Yhtiön tiedotteen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Disney tilaa suomalaisen alkuperäisidean tuotantoon.

Gigglebug on tehnyt aiemmin yhteistyötä Disneyn kanssa 101 dalmatialaista -sarjan uudelleenideoinnissa ja -suunnittelussa. Gigglebug vastasi sarjan konseptikehityksestä sekä siihen liittyvien lyhytohjelmien tuotannosta.

Keltainen lumimies (englanniksi Unstoppable Yellow Yeti) perustuu Gigglebug Entertainmentin vastaavan tuottajan Anttu Harlinin ja luovan johtajan Joonas Utin kehittämään alkuperäishahmoon ja sen elämään fiktiivisessä Wintertonin kylässä Napapiirin pohjoispuolella, jossa haaveillaan kaupungin pääsystä maailmankartalle.

Sarja koostuu kaikkiaan 50 kestoltaan 11-minuuttisesta jaksosta ja lyhytohjelmasta. Ohjelmat esitetään Suomessa Ylen kanavilla ja videopalvelussa sekä sen jälkeen Disneyn kanavilla ja videopalveluissa Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan yleisradiot ovat tilanneet sarjan ja se esitetään näissä maissa samanaikaisesti kuin Suomessa.