Keskitysleirin selviytymistarina kääntyy tv-sarjaksi – perustuu miljoonia myyneeseen bestseller-kirjaan

Tulossa ensi vuonna

21.3.2023 10:39

Bestseller-romaanista Auschwitzin tatuoija on tekeillä televisiosarja.

Heather Morrisin romaania on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta. Tositarinaan perustuva kirja kuvaa slovakialaisen Lale Sokolovin selviytymistaistelua Auschwitz-Birkenaun keskitysleiristä. Lale saapuu leirille vuonna 1942, missä hänet pakotetaan tatuoimaan vankitoverit, jotka on valittu työskentelemään tiensä kuolemaan sen sijaan, että hänet kaasutettaisiin kuoliaaksi. Lale suorittaa tehtävänsä mekaanisella tehokkuudella, kunnes rakastuu Gita Furmaniin, nuoreen naiseen, joka tuodaan tatuoitavaksi. Hän päättää tehdä kaikkensa, jotta he molemmat selviävät leiristä.

Auschwitzin tatuoijan päärooleja näyttelevät Jonah Hauer-King (Pieni merenneito, Maailma liekeissä) ja Anna Próchniak (Baptiste, Varsova 44).

Melanie Lynskey (The Last of Us, Keltatakit, Miehen puolikkaat) esittää kirjan kirjoittajaa Heather Morrisia ja Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) Stefan Baretzkia. Sarjan kaikki kuusi jaksoa on ohjannut Tali Shalom-Ezer (My Days of Mercy, Princess).

”On suuri kunnia kertoa Lalen uskomaton tarina, jonka hän on niin rohkeasti jakanut kanssamme. Kunnioitan ja ihailen suuresti hänen kykyään löytää inhimillisyyttä ja ystävällisyyttä kaikkein epäinhimillisimmistä paikoista”, kertoo Jonah Hauer-King tiedotteessa.

”Gita Sokolovin ja hänen tarinansa kertominen valkokankaalla on yksi tähänastisen urani suurimmista kunnianosoituksista sekä sydäntäsärkevä kokemus. Tiedän, että tämän tarinan kertominen ei tule olemaan helppoa, mutta pyrin kertomaan heidän tarinansa äärimmäisen kunnioittavasti”, Anna Próchniak kommentoi.

Auschwitzin tatuoijan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Sarja saa Suomessa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2024 aikana.

 

 

 

Lisää luettavaa