Kevään kohutuin Netflix-tapaus on lajissaan koukuttavinta pitkään aikaan

Tästä sarjasta tuntuvat puhuvan tällä hetkellä kaikki.

23.4.2020 10:45

Tiger Kingistä on tullut kevään puhutuin tapaus. Vaikka ei olisi sarjaa nähnytkään, ei voi olla törmäämättä siitä liikkuviin meemeihin.

Netflixin dokumenttisarja kertoo eksentrisestä tiikerinkasvattajasta nimeltä Joe Exotic, jolla on oma eläintarha ja sen ympärillä pyörivä laaja mediasirkus.

Eläköityneeltä pornotähdeltä näyttävä mies väittää rakastavansa eläimiä, mutta hyvin pian katsoja saa huomata, että hänen puuhansa ovat häikäilemätöntä bisnestä, jossa tiikerinpennut riistetään emoiltaan kasvattajan rahantekokoneiksi.

Joe Exoticin pahin vihollinen on eläintensuojelija Carole Baskin. Joe toivookin omassa televisio-ohjelmassaan Baskinin pikaista kuolemaa ja esittelee siinä ohessa laajaa ase- ja räjähdysainevalikoimaansa.

Tiikereiden pelastamiseen omistautuneen Baskinin pitäisi olla sarjan sankari, mutta sen sijaan hänestä rakentuu lähes Joe Exoticin kaltainen sekopää – oli se sitten totta tai ei.

Siinä onkin Tiger Kingin ongelma.

Sarja ei peittele tiikerien hyväksikäyttöä, mutta sen edetessä eläinten hyvinvointi jää sivuosaan, kun keskitytään Joe Exoticin ja hänen ystäviensä, puolisoidensa ja vihamiestensä hulluun maailmaan. Hämmentävän monilla on huonot hampaat.

Tiger King ei siis ole luonto-ohjelma vaan rikosdokumentti.

Ei voi kuitenkaan kieltää, etteikö Tiger King olisi koukuttavin dokumenttisarja pitkään aikaan. Näin käsittämättömiä käänteitä ja mielipuolisia hahmoja ei kukaan pystyisi itse keksimään.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa