Kevin Smith uskoo, että flopannut mursuelokuva mahdollistaa Clerks III:n tekemisen

29.9.2014 23:48

1990-luvulla indie-elokuvillaan vakaan fanikunnan haalinut Kevin Smith uskoo, että Clerks III:n toteutuminen on vielä mahdollinen

Smith yritti tosissaan saada läpimurtoelokuvansa Clerks – tiskirotat (1994) toisen jatko-osan valmiiksi vuonna 2014, jotta elokuvan ilmestymisellä olisi voitu juhlistaa leffan 20-vuotisjuhlavuotta. Tuotantoyhtiö The Weinstein Company ei kuitenkaan jakanut ohjaajan innostusta ja kieltäytyi rahoittamasta elokuvaa. Se on kuitenkin lupautunut levittäjäksi, mikäli elokuva saadaan tehdyksi.

Smithin ja Weinsteinin välit ovat olleet kireät Zack & Miri puuhaa pornoo -elokuvan (2008) floppaamisesta lähtien, sillä Smith syytti elokuvan heikosta menestyksestä tuotantoyhtiön vähäistä markkinointipanosta. Tuottaja Harvey Weinstein ei ollut samaa mieltä ja huomautti käyttäneensä 30 miljoonaa dollaria elokuvan markkinointiin.

Smithin uusin elokuva Tusk kertoo  miehestä, joka muutetaan mursuksi. Elokuva on saanut kriitikoilta huonoja arvosteluja ja pärjännyt lippuluukuilla kehnosti, mutta siitä huolimatta Smith on vakuuttunut, että elokuvan aiheuttaman pöhinän ansiosta hän pystyy vihdoin tekemään kolmannen Clerksin. Hän kertoi asiasta omassa podcastissaan. Jää kuitenkin hieman epäselväksi, mistä tarvittavat rahat ovat ilmestyneet (Smithin Weinsteinilta pyytämä budjetti oli 6 miljoonaa).

On siis vielä erittäinepäselvää, mikä projektin todellinen tilanne on. Tällä hetkellä Smith kuitenkin pyytää Twitterissä yleisöä antamaan vielä mahdollisuuden Tuskille, joka pyörii edelleen teattereissa.

Lähde: The Wrap

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa